För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Citronsmakande korv- och linssoppa toppad med basilikakräm

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Falukorv

600.0 

gram

Gul lök

3.0 

styck

Tomater hackade

300.0 

gram

Morot

100.0 

gram

Gröna linser torkade

200.0 

gram

Champinjoner färska

100.0 

gram

Grönsaksfond konc.

1.0 

msk

Vatten

2.0 

dl

Timjan

2.0 

msk

Lagerblad

2.0 

blad

Citronskal

1.0 

styck

Persilja finhackad

1.0 

dl

Purjolök

50.0 

gram

Rapsolja blommig

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Kräm:

 

Färskost

200.0 

gram

Yoghurt grekisk

1.0 

dl

Basilika färsk

2.0 

krukor

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om linser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Kronenbourg 1664 Blanc

Ljust veteöl
Pris: 14 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 134

Kcal / portion: 868

GBR (GI) / port: 2

Recept: 3471 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 9%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 647 gram)

Ingredienser

Visa:

Falukorv 600.0 gram 45%

Gul lök 3.0 styck 5%

Tomater hackade 300.0 gram 2%

Morot 100.0 gram 1%

Gröna linser torkade 200.0 gram 19%

Champinjoner färska 100.0 gram 1%

Grönsaksfond konc. 1.0 msk 1%

Vatten 2.0 dl 0%

Timjan 2.0 msk 0%

Lagerblad 2.0 blad 0%

Citronskal 1.0 styck 0%

Persilja finhackad 1.0 dl 0%

Purjolök 50.0 gram 0%

Rapsolja blommig 2.0 msk 6%

Salt och peppar 0%

 

Kräm:

Färskost 200.0 gram 16%

Yoghurt grekisk 1.0 dl 4%

Basilika färsk 2.0 krukor 0%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om linser > Äts ej

Kock: Kocklandslaget

Uppdragsgivare: Svensk Raps

Tillagning (45 min )

  1. Strimla falukorv grovt. Hacka lök. Tärna tomat och morot. Skiva svamp. Finstrimla purjolök.
  2. Skölj linserna väl. Fräs löken på medelvärme i rapsolja utan att bränna. Tillsätt linserna och rör runt.
  3. Häll därefter i champinjoner, tomater, lagerblad, timjan och buljong. Låt allt koka ihop i cirka 30 minuter på svag värme.
  4. Kräm: Mixa alla ingredienser i en matberedare.
  5. Tillsätt korv och citron till soppan. Sjud ytterligare 5 minuter. Vid servering blanda i purjolök och persilja.
Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Ärt- bön- och linssoppa

Liknande recept som Citronsmakande korv- och linssoppa toppad med basilikakräm