
Citronsmakande korv- och linssoppa toppad med basilikakräm
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 134

Kcal / portion: 868

GBR (GI) / port: 2
Recept: 3471 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 9%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Falukorv 600.0 gram 45%
Gul lök 3.0 styck 5%
Tomater hackade 300.0 gram 2%
Morot 100.0 gram 1%
Gröna linser torkade 200.0 gram 19%
Champinjoner färska 100.0 gram 1%
Grönsaksfond konc. 1.0 msk 1%
Vatten 2.0 dl 0%
Timjan 2.0 msk 0%
Lagerblad 2.0 blad 0%
Citronskal 1.0 styck 0%
Persilja finhackad 1.0 dl 0%
Purjolök 50.0 gram 0%
Rapsolja blommig 2.0 msk 6%
Kräm:
Färskost 200.0 gram 16%
Yoghurt grekisk 1.0 dl 3%
Basilika färsk 2.0 krukor 0%
Kockskolan:
Om linser > Äts ej
Kock: Kocklandslaget
Uppdragsgivare: Svensk Raps
Tillagning (45 min )
- Strimla falukorv grovt. Hacka lök. Tärna tomat och morot. Skiva svamp. Finstrimla purjolök.
- Skölj linserna väl. Fräs löken på medelvärme i rapsolja utan att bränna. Tillsätt linserna och rör runt.
- Häll därefter i champinjoner, tomater, lagerblad, timjan och buljong. Låt allt koka ihop i cirka 30 minuter på svag värme.
- Kräm: Mixa alla ingredienser i en matberedare.
- Tillsätt korv och citron till soppan. Sjud ytterligare 5 minuter. Vid servering blanda i purjolök och persilja.
Fler recept inom Ärt- bön- och linssoppa
Liknande recept som Citronsmakande korv- och linssoppa toppad med basilikakräm
-
Bönsoppa
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Vit bönsoppa med curry
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Cornetti e ceci - kikärtssoppa med makaroner
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Svensk klassisk ärtsoppa, ärtor med fläsk
Tid: 1 tim 30 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Split pea soup, Potage saint Germain, engelsk-fransk ärtsoppa
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Indisk linssoppa (friluftsmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Primus
-
Citronsmakande korv- och linssoppa toppad med basilikakräm
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Vegetarisk irländsk soppa
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grön ärtpuré med pepparrotsfraiche (grön ärtsoppa)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Yellow dal tadka, indisk gul linssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan