Grön ärtpuré med pepparrotsfraiche (grön ärtsoppa)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Grön ärtpuré med pepparrotsfraiche (grön ärtsoppa)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Gröna ärter frysta

500.0 

gram

Vatten till soppa

7.0 

dl

Grönsaksfond konc.

2.0 

msk

el. buljongtärning

 

 

Matlagningsmjöl

2.0 

msk

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Citronjuice

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Creme fraiche

4.0 

dl

Pepparrot nyriven

3.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 124

Kcal / portion: 499

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1997 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 10%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 402 gram)

Ingredienser

Visa:

Gröna ärter frysta 500.0 gram 17%

Vatten till soppa 7.0 dl 0%

Grönsaksfond konc. 2.0 msk 4%

el. buljongtärning 0%

Matlagningsmjöl 2.0 msk 3%

Smör normalsaltat 2.0 msk 10%

Citronjuice 0%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Creme fraiche 4.0 dl 65%

Pepparrot nyriven 3.0 msk 1%

Tillagning (20 min )

  1. Häll ärter och vatten i en kastrull. Koka upp, låt sjuda på låg värme i 10 minuter.

  2. Riv under tiden pepparrot och blanda den med crème fraiche.

  3. Ta av kastrullen från spisen. Vispa ner stärkelsemjöl och en klick smör. Mixa soppan med mixerstav eller i matberedare.

  4. Låt soppan sjuda på låg värme i 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och citron. Servera med en klick pepparrotsfraiche.

Kockens kommentar

Puré egentligen = mos, men används även för att beteckna tjockare soppa.

PASSAR TILL

Ostsmörgås

Fler recept inom Ärt- bön- och linssoppa

Liknande recept som Grön ärtpuré med pepparrotsfraiche (grön ärtsoppa)