
Cornetti e ceci - kikärtssoppa med makaroner
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 133

Kcal / portion: 863

GBR (GI) / port: 7
Recept: 5178 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 6%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Cornetti Rigati Integrali Barilla 300.0 gram 21%
Sidfläsk rimmat 200.0 gram 14%
Gul lök 1.0 styck 1%
Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%
Rosmarin färsk 2.0 kvistar 0%
Chilifrukt torkad 2.0 styck 1%
el. kajennpepparpulver 2.0 krm 0%
Olivolja 1.0 dl 15%
Grönsaksbuljongtärning 1.0 styck 0%
Kikärter konserv 800.0 gram 20%
Borlottibönor konserv 400.0 gram 8%
Vatten till soppa 2.5 dl 0%
Sardellfilé i burk 2.0 styck 0%
Vatten till soppa 1.0 liter 0%
Garnering:
Parmesan 70.0 gram 5%
Olivolja 0.5 msk 1%
Tillbehör:
Baguette, bagett 1.0 styck 13%
Kockskolan:
Om makaroner > Äts ej
Kock: Christian Campogiani
Uppdragsgivare: Barilla
Tillagning (30 min )
- Skala och hacka lök.
Skala och finhacka vitlök.
Hacka rosmarin.
Smula, krossa chilifrukten.
Tärna, hacka sidfläsk. - Kikärtssoppa: Värm olivolja i en kastrull. Lägg i sidfläsk, lök, vitlök, rosmarin, chilifrukt (eller kajennpeppar). Smula ner buljongtärningen och rör runt.
- Häll bort kikärtsspadet och skölj ärterna i ett såll eller durkslag. Gör detsamma med borlottibönorna och låt rinna av.
- Lägg hälften av kikärterna i kastrullen. Rör runt och häll på den mindre mängden vatten. Tillsätt sardellerna. Slätmixa med stavmixer.
- Tillsätt resten av kikärtorna, borlottibönorna och resterande mängd vatten. Låt allt bli varmt på svag värme.
- Pasta: Koka upp vatten i en ny kastrull. Tillsätt Cornettin och låt koka i 1 minut. Häll av i durkslag. Lägg ner pastan i bönsoppan och låt koka i 4 minuter.
- Servera soppan i skålar och ringla lite olivolja över. Riv över ost och toppa gärna med färsk rosmarin. Servera genast.
Kockens kommentar
Ceci = kikärter. Cornetti betyder ordagrant (bock)horn, dvs små böjda makaroner. Läs mer > Om makaroner.Christian Campogani: Det här är en mustig och matig klassisk, italiensk soppa med pasta som har sitt ursprung i Rom. Rättens viktigaste ingrediens förutom pastan är kikärtorna som ger en god och mjuk smak och används både hela och mixade i soppan. För att komplettera dessa använder man även italienska borlottibönor. Jag har valt att använda Cornetti Rigati Intergrali, en 100% fullkornspasta för att rätten skall bli lite nyttigare. Den här pastarätten går snabbt att göra och passar perfekt att äta på hösten när man gärna äter en värmande soppa.
Fler recept inom Ärt- bön- och linssoppa
Liknande recept som Cornetti e ceci - kikärtssoppa med makaroner
-
Bönsoppa
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Vit bönsoppa med curry
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Cornetti e ceci - kikärtssoppa med makaroner
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Svensk klassisk ärtsoppa, ärtor med fläsk
Tid: 1 tim 30 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Split pea soup, Potage saint Germain, engelsk-fransk ärtsoppa
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Indisk linssoppa (friluftsmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Primus
-
Citronsmakande korv- och linssoppa toppad med basilikakräm
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Vegetarisk irländsk soppa
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grön ärtpuré med pepparrotsfraiche (grön ärtsoppa)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Yellow dal tadka, indisk gul linssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan