Cornetti e ceci - kikärtssoppa med makaroner

Cornetti e ceci - kikärtssoppa med makaroner

Lägg till ingredienser

Portioner: 6

Cornetti Rigati Integrali Barilla

300.0 

gram

Sidfläsk rimmat

200.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Vitlök torkad

3.0 

klyftor

Rosmarin färsk

2.0 

kvistar

Chilifrukt torkad

2.0 

styck

el. kajennpepparpulver

2.0 

krm

Olivolja

1.0 

dl

Grönsaksbuljongtärning

1.0 

styck

Kikärter konserv

800.0 

gram

Borlottibönor konserv

400.0 

gram

Vatten till soppa

2.5 

dl

Sardellfilé i burk

2.0 

styck

Vatten till soppa

1.0 

liter

 

Garnering:

 

Parmesan

70.0 

gram

Olivolja

0.5 

msk

Rosmarin färsk

 

 

 

Tillbehör:

 

Baguette, bagett

1.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Om makaroner >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 133

Kcal / portion: 863

GBR (GI) / port: 7

Recept: 5178 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 6%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 650 gram)

Ingredienser

Visa:

Cornetti Rigati Integrali Barilla 300.0 gram 21%

Sidfläsk rimmat 200.0 gram 14%

Gul lök 1.0 styck 1%

Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%

Rosmarin färsk 2.0 kvistar 0%

Chilifrukt torkad 2.0 styck 1%

el. kajennpepparpulver 2.0 krm 0%

Olivolja 1.0 dl 15%

Grönsaksbuljongtärning 1.0 styck 0%

Kikärter konserv 800.0 gram 20%

Borlottibönor konserv 400.0 gram 8%

Vatten till soppa 2.5 dl 0%

Sardellfilé i burk 2.0 styck 0%

Vatten till soppa 1.0 liter 0%

 

Garnering:

Parmesan 70.0 gram 5%

Olivolja 0.5 msk 1%

Rosmarin färsk 0%

 

Tillbehör:

Baguette, bagett 1.0 styck 13%

 

Kockskolan:

Om makaroner > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Skala och hacka lök.
    Skala och finhacka vitlök.
    Hacka rosmarin.
    Smula, krossa chilifrukten.
    Tärna, hacka sidfläsk.
  2. Kikärtssoppa: Värm olivolja i en kastrull. Lägg i sidfläsk, lök, vitlök, rosmarin, chilifrukt (eller kajenn­peppar). Smula ner buljongtärningen och rör runt.
  3. Häll bort kikärtsspadet och skölj ärterna i ett såll eller durkslag. Gör detsamma med borlottibönorna och låt rinna av.
  4. Lägg hälften av kikärterna i kastrullen. Rör runt och häll på den mindre mängden vatten. Tillsätt sardellerna. Slätmixa med stavmixer.
  5. Tillsätt resten av kikärtorna, borlottibönorna och resterande mängd vatten. Låt allt bli varmt på svag värme.
  6. Pasta: Koka upp vatten i en ny kastrull. Tillsätt Cornettin och låt koka i 1 minut. Häll av i durkslag. Lägg ner pastan i bönsoppan och låt koka i 4 minuter.
  7. Servera soppan i skålar och ringla lite olivolja över. Riv över ost och toppa gärna med färsk rosmarin. Servera genast.

Kockens kommentar

Ceci = kikärter. Cornetti betyder ordagrant (bock)horn, dvs små böjda makaroner. Läs mer > Om makaroner.

Christian Campogani: Det här är en mustig och matig klassisk, italiensk soppa med pasta som har sitt ursprung i Rom. Rättens viktigaste ingrediens förutom pastan är kikärtorna som ger en god och mjuk smak och används både hela och mixade i soppan. För att komplettera dessa använder man även italienska borlottibönor. Jag har valt att använda Cornetti Rigati Intergrali, en 100% fullkornspasta för att rätten skall bli lite nyttigare. Den här pastarätten går snabbt att göra och passar perfekt att äta på hösten när man gärna äter en värmande soppa.

Fler recept inom Ärt- bön- och linssoppa

Liknande recept som Cornetti e ceci - kikärtssoppa med makaroner