Vegetarisk irländsk soppa

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Vegetarisk irländsk soppa

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Puylinser torkade

1.0 

dl

Matvete

0.5 

dl

Vatten till soppa

1.5 

liter

Grönsaksfond konc.

4.0 

msk

el. buljongtärning

 

 

 

Morot

1.0 

styck

Sötpotatis

1.0 

st liten

Potatis

2.0 

styck

Rotselleri

100.0 

gram

Kålrot

1.0 

st liten

Purjolök

1.0 

styck

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Matbröd

8.0 

skivor

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 59

Kcal / portion: 422

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1688 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 1%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 721 gram)

Ingredienser

Visa:

Puylinser torkade 1.0 dl 14%

Matvete 0.5 dl 8%

Vatten till soppa 1.5 liter 0%

Grönsaksfond konc. 4.0 msk 10%

el. buljongtärning 0%

 

Morot 1.0 styck 2%

Sötpotatis 1.0 st liten 6%

Potatis 2.0 styck 8%

Rotselleri 100.0 gram 2%

Kålrot 1.0 st liten 9%

Purjolök 1.0 styck 4%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Matbröd 8.0 skivor 37%

Tillagning (35 min )

  1. Häll vatten, fond, linser och matvete i en gryta. Låt koka i cirka 10 minuter.
  2. Skala och fintärna rotfrukterna. Tillsätt dem i soppan och låt koka i ytterligare 10 minuter.
  3. Ansa och skiva purjolöken. Tillsätt den till soppan och koka 10 minuter till. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera gärna ett gott mörkt bröd eller hårt bröd till soppan.

Kockens kommentar

Välj olika rotsaker efter tillgång.

Fler recept inom Ärt- bön- och linssoppa

Liknande recept som Vegetarisk irländsk soppa