Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 59

Kcal / portion: 332

GBR (GI) / port: 1
Recept: 664 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 1%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Gul lök 1.0 styck 8%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%
Olivolja 1.0 msk 17%
Röda linser torkade 1.5 dl 66%
Tomatpuré konserv 2.0 msk 2%
el. chilisås 0%
Vatten 8.0 dl 0%
Grönsaksbuljongtärning 1.0 styck 4%
Garam masala 1.0 msk 2%
Kockskolan:
Om linser > Äts ej
Kock: Primus
Tillagning (20 min )
- Skala och hacka gul lök.
Skala och finhacka vitlök. - Fräs (lättstek) lök och vitlök i olja några minuter. Tillsätt linser och tomatpuré och fräs i 1 minut under omrörning.
- Tillsätt vatten och buljongtärning och koka i ca 10 minuter under lock.
Krydda med garam marsala, salt och peppar.
Kockens kommentar
Garam marsala är en kryddblandning från norra Indien med varierande sammansättning. Består normalt av 5-6 kryddor. Ursprungligen en het bitande krydda, som dock med tiden blivit något mildare och sötare. Finns i små burkar att köpa i handeln. Läs mer, klicka på ingrediensen.
Fler recept inom Ärt- bön- och linssoppa
Liknande recept som Indisk linssoppa (friluftsmat)
-
Bönsoppa
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Vit bönsoppa med curry
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Cornetti e ceci - kikärtssoppa med makaroner
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Svensk klassisk ärtsoppa, ärtor med fläsk
Tid: 1 tim 30 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Split pea soup, Potage saint Germain, engelsk-fransk ärtsoppa
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Indisk linssoppa (friluftsmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Primus
-
Citronsmakande korv- och linssoppa toppad med basilikakräm
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Vegetarisk irländsk soppa
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grön ärtpuré med pepparrotsfraiche (grön ärtsoppa)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Yellow dal tadka, indisk gul linssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan