Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 59
 
    
                Kcal / portion: 332
 
    
                GBR (GI) / port: 1
Recept: 664 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 1%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Gul lök 1.0 styck 8%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%
Olivolja 1.0 msk 17%
Röda linser torkade 1.5 dl 66%
Tomatpuré konserv 2.0 msk 2%
el. chilisås 0%
Vatten 8.0 dl 0%
Grönsaksbuljongtärning 1.0 styck 4%
Garam masala 1.0 msk 2%
Kockskolan:
Om linser > Äts ej
Kock: Primus
Tillagning (20 min )
- Skala och hacka gul lök. 
 Skala och finhacka vitlök.
- Fräs (lättstek) lök och vitlök i olja några minuter. Tillsätt linser och tomatpuré och fräs i 1 minut under omrörning.
- Tillsätt vatten och buljongtärning och koka i ca 10 minuter under lock. 
 Krydda med garam marsala, salt och peppar.
Kockens kommentar
Garam marsala är en kryddblandning från norra Indien med varierande sammansättning. Består normalt av 5-6 kryddor. Ursprungligen en het bitande krydda, som dock med tiden blivit något mildare och sötare. Finns i små burkar att köpa i handeln. Läs mer, klicka på ingrediensen.
Fler recept inom Ärt- bön- och linssoppa
Liknande recept som Indisk linssoppa (friluftsmat)
- 
                
                    BönsoppaTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Vit bönsoppa med curryTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Cornetti e ceci - kikärtssoppa med makaronerTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani 
- 
                
                    Svensk klassisk ärtsoppa, ärtor med fläskTid: 1 tim 30 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan 
- 
                
                    Split pea soup, Potage saint Germain, engelsk-fransk ärtsoppaTid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Indisk linssoppa (friluftsmat)Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Primus 
- 
                
                    Citronsmakande korv- och linssoppa toppad med basilikakrämTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget 
- 
                
                    Vegetarisk irländsk soppaTid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Grön ärtpuré med pepparrotsfraiche (grön ärtsoppa)Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Yellow dal tadka, indisk gul linssoppaTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                              