Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 88

Kcal / portion: 408

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1630 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 6%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Vita bönor små kokta 400.0 gram 27%
Currypasta röd } 1.5 tsk 1%
Gul lök 1.0 styck 3%
Matolja (rapsolja) 1.0 msk 7%
Grönsaksbuljong } 9.0 dl 3%
el. grönsaksfond konc.+vatten Äts ej
Kokosmjölk (-dryck) 4.0 dl 41%
Salt 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skala och skiva lök. Sätt en kastrull på spisen. Fräs löken i olja. Tllsätt currypasta. Fräs i cirka 3 minuter.
- Slå på buljong, bönor och kokosmjölk. Koka i cirka 10 minuter. Smaka av med salt. Mixa slätt med en stavmixer.
Fler recept inom Ärt- bön- och linssoppa
Liknande recept som Vit bönsoppa med curry
-
Bönsoppa
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Vit bönsoppa med curry
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Cornetti e ceci - kikärtssoppa med makaroner
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Svensk klassisk ärtsoppa, ärtor med fläsk
Tid: 1 tim 30 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Split pea soup, Potage saint Germain, engelsk-fransk ärtsoppa
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Indisk linssoppa (friluftsmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Primus
-
Citronsmakande korv- och linssoppa toppad med basilikakräm
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Vegetarisk irländsk soppa
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grön ärtpuré med pepparrotsfraiche (grön ärtsoppa)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Yellow dal tadka, indisk gul linssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan