Dryck till neutral grönträtt
Kokta grönsaker blir lätt neutrala vid tillagning. Är kryddningen dessutom mild blir rätten neutral. En naturell mager sallad kan skapa problem ihop med dryck, främst ihop med vin, om sallden är besk. Fett och syra (dressing) mildrar dock effekten. Om en naturell besk sallad serveras som tillbehör till mat där vin serveras, rekommenderas, för att inte förstöra smakupplevelsen, att man undviker att smaka på vinet i samband med att salladen äts.
28 matchande recept inom neutral grönträtt
-
Mousserande torrt vitt vin
94 kr, Nr 7369
-
Mousserat torrt rosévin
369 kr, Nr 7495
-
Torrt friskt vitt vin
79 kr, Nr 12419
-
Torrt friskt vitt vin
99 kr, Nr 5521
-
Mjukt rött vin
72 kr, Nr 12375
-
Torrt rosévin
89 kr, Nr 3181
-
Ljus mild lager
15 kr, Nr 1669
-
Ljus medium lager
14 kr, Nr 11379
Vin till mager, neutral grönträtt
Vin till mager, neutral grönträtt bör ha en mildare smakprofil, d.v.s. utan alltför sträva tanniner eller kraftfullhet vilka annars dominerar smakkombinationen. Vinet kan vara vitt, rosé eller rött. Då maten har syrliga tillbehör kan vinet ha en rejäl syra vilket lyfter fram vinets fruktighet utan att förstärka de syrliga smakerna.
Öl till mager, neutral grönträtt
Liksom för vin bör öl till neutral mat inte vara alltför kraftfull eller smakrik. Neutral mat tar stryk av alltför kraftfulla och smakrika öl. Lätta eller medelfylliga öl med begränsad beska fungerar bäst. Till mager, neutral grönträtt rekommenderas en ljus, lätt eller medelfyllig lager med begränsad beska.