Dryck till neutral grönträtt

Kokta grönsaker blir lätt neutrala vid tillagning. Är kryddningen dessutom mild blir rätten neutral. En naturell mager sallad kan skapa problem ihop med dryck, främst ihop med vin, om sallden är besk. Fett och syra (dressing) mildrar dock effekten. Om en naturell besk sallad serveras som tillbehör till mat där vin serveras, rekommenderas, för att inte förstöra smakupplevelsen, att man undviker att smaka på vinet i samband med att salladen äts.

28 matchande recept inom neutral grönträtt

Vin till mager, neutral grönträtt

Vin till mager, neutral grönträtt bör ha en mildare smakprofil, d.v.s. utan alltför sträva tanniner eller kraftfullhet vilka annars dominerar smakkombinationen. Vinet kan vara vitt, rosé eller rött. Då maten har syrliga tillbehör kan vinet ha en rejäl syra vilket lyfter fram vinets fruktighet utan att förstärka de syrliga smakerna.

Öl till mager, neutral grönträtt

Liksom för vin bör öl till neutral mat inte vara alltför kraftfull eller smakrik. Neutral mat tar stryk av alltför kraftfulla och smakrika öl. Lätta eller medelfylliga öl med begränsad beska fungerar bäst. Till mager, neutral grönträtt rekommenderas en ljus, lätt eller medelfyllig lager med begränsad beska.