Dryck till kryddig grönträtt
Starkt kryddade rätter är inte så vanligt i Skandinavien, men ökar tack vare utländskt inflytande. Med kryddigt avses i första hand kryddheta rätter, vilket skapas med chili, pepparrot, kryddpeppar e.d., men mildare kryddiga måltider kan ingå i denna grupp. Gränsen mellan smakrik och kryddig är ganska diffus.
18 matchande recept inom kryddig grönträtt
-
Mousserande vitt vin
69 kr, Nr 7735
-
Torrt druvigt vitt vin
Gustave Lorentz Gewurztraminer Réserve
94 kr, Nr 5244
-
Torrt smakrikt vitt vin
97 kr, Nr 6538
-
Kryddigt rött vin
79 kr, Nr 2708 EKO
-
Ljus mild lager
15 kr, Nr 1531
-
Mörkt veteöl
19 kr, Nr 1592
Öl till mager, kryddig grönträtt
Riktigt kryddhet mat är svår att kombinera med de flesta drycker, vilket även gäller för öl och vatten. Vätskan förstärker hettan i munnen. Till sådan mat rekommenderas söta eller lätta, gärna syrliga öl. Är maten kryddig utan att ge munhetta rekommenderas kraftfullare, smakrika öl, gärna med viss sötma och med begränsad beska.