Indisk kyckling tandori style (GI-recept)

Indisk kyckling tandori style (GI-recept)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 2

Kycklingbröst utan skinn

2.0 

styck

Yoghurt naturell 3%

1.0 

dl

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Ingefära färsk

2.0 

cm

Garam masala

1.0 

tsk

Paprikapulver

1.0 

tsk

Korianderfrö mald

0.5 

tsk

Kummin mald

0.5 

tsk

Citronjuice

2.0 

tsk

Salt och peppar

 

 

Citrongräs

 

 

 

Kockskolan:

 

Läs om GI-metoden >

 

 

Läs om GB/GBR >

 

 

Läs om GI-bluffen? >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 133

Kcal / portion: 250

GBR (GI) / port: 0

Recept: 501 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 24%

Fett: 2%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 188 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingbröst utan skinn 2.0 styck 78%

Yoghurt naturell 3% 1.0 dl 12%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 2%

Ingefära färsk 2.0 cm 3%

Garam masala 1.0 tsk 1%

Paprikapulver 1.0 tsk 1%

Korianderfrö mald 0.5 tsk 0%

Kummin mald 0.5 tsk 1%

Citronjuice 2.0 tsk 1%

Salt och peppar 0%

Citrongräs 0%

 

Kockskolan:

Läs om GI-metoden > Äts ej

Läs om GB/GBR > Äts ej

Läs om GI-bluffen? > Äts ej

Kock:

Tillagning

  1. Blanda yoghurt, vitlök, ingefära, kryddor, citronjuice, salt och peppar. Skär två snitt i kyckling. Täck kycklingen med såsen. Marinera i minst fyra timmar, gärna över natten.
  2. Sätt ugnen på 175ºC. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Täck med aluminiumfolie. Gör några hål i folien. Ställ formen mitt i ugnen 30-35 minuter.
  3. Garnera med citrongräs. Servera med grönsallad.

Kockens kommentar

GBR 0 = mycket lågt. Portionsvikten extremt låg. Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.

Fler recept inom Kycklingfilé i ugn

Liknande recept som Indisk kyckling tandori style (GI-recept)