
Kycklingbröstfilé med bacon & rosmarin och sallad
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 130

Kcal / portion: 474

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1895 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 8%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
DELi Kycklingbröstfilé-bacon } 2.0 förp. 45%
Romansallat 1.0 huvud 1%
Blandsallat 150.0 gram 1%
Avokado 2.0 styck 22%
Citronjuice 1.0 msk 0%
Purjolök 0.3 styck 1%
Körsbärstomater 250.0 gram 3%
Pinjenötter 25.0 gram 9%
Mozzarelline 125.0 gram 17%
Dressing:
Olivolja 0%
Flingsalt 0%
Peppar 0%
Basilika 0%
Skapat av: Kronfågel
Tillagning (25 min )
- Tag av plastfilmen och sätt in formar med kycklingfiléer i ugnen och stek enligt anvisning på förpackningen.
- Rosta pinjenötter i torr panna.
- Skär sallad i mindre bitar (spara små, hela blad till garnering). Dela och kärna ur avokado och ta ut bitar med en sked. Pensla eller pressa över citronsaft på avokado så behåller de färgen bättre. Skiva purjolöken tunt och dela tomaterna om de är stora.
- Skiva filéerna, blanda samman salladen strax innan servering. Ringla olivolja och droppa balsamvinäger över salladen. Toppa med rostade pinjenötter. Strö över flingsalt och nymald svartpeppar. Garnera med basilika.
- Bröd är också gott till. Smaklig måltid!
Kockens kommentar
DELi kyckling är en färdig produkt från Kronfågel som finns i kyldisken. Om den inte hittas kan man linda en baconskiva runt en kycklingbröstfilé med hackad rosmarin.Fler recept inom Kycklingfilé i ugn
Liknande recept som Kycklingbröstfilé med bacon & rosmarin och sallad
-
Kyckling i ugn med stjärnaniskompott
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kyckling med ljummen pastasallad och bakad tomat
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Halloweenkyckling med pumpamos och pumpasås
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingfilé i ugn med citronsås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Mozzarella- och tomatfylld kycklingfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Vitlöksmarinerad kyckling med oregano och honungsglacerade rotfrukter
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Gorgonzolafylld kycklingfile i ugn
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kycklingbröstfilé med bacon & rosmarin och sallad
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Kycklingfilé med Västerbottenost, soltorkade tomater och potatispizza
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Tandoori Chicken (en förenklad variant) med quinoa och citronyoghurt
Tid: 35 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan