
Kycklingfilé med Västerbottenost, soltorkade tomater och potatispizza
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 222

Kcal / portion: 929

GBR (GI) / port: 3
Recept: 3717 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 6%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Bröstfilé västerbottenost deli } 4.0 styck 21%
Pajdeg osötad 1.0 sats 41%
Ägg till pensling 1.0 styck 2%
Fyllning:
Gul lök 1.0 styck 1%
Purjolök 0.5 styck 1%
Potatis kokt 500.0 gram 11%
Hårdost lagrad, riven 150.0 gram 16%
Matolja till stekning 2.0 msk 6%
Timjan 0%
Skapat av: Kronfågel
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skala och hacka lök. Skiva purjolök tunt. Riv ost. Skala och skiva potatis. Hacka timjan.
- Fräs lök och purjo mjuka i olja. Salta och peppra.
- Paj: Rulla ut pajskalet på bakpapperstäckt plåt och nagga den. Fördela hälften av osten på bottnen av pajskalet. Lägg på potatisskivor. Avsluta med lök och resten av osten. Strö över hackad timjan.
- Vispa upp ägg. Pensla kanterna på pizzan med ägget.
- Grädda mitt i ugnen cirka 30 minuter eller tills den fått vacker färg.
- Tag av plasten på kycklingförpackningen. Ställ in hela förpackningen i ugnen när pizzan har stått i ugnen 10 minuter. Stek cirka 20 minuter eller tills kycklingen är färdig.
- Servera: Skär pizzan i tårtbitar. Strö över färskhackad timjan. Servera med kyclingfiléerna samt en sallad.
Kockens kommentar
Bröstfilé västerbottenost DELi är en ny vara från kronfågel. Tips!Potatispizzan passar utmärkt som del av buffé till kallskuret.Pajdeg går att köpa färdig i kyldisken. Använd rullad pajdeg 32 cm i diameter.
Fler recept inom Kycklingfilé i ugn
Liknande recept som Kycklingfilé med Västerbottenost, soltorkade tomater och potatispizza
-
Kyckling i ugn med stjärnaniskompott
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kyckling med ljummen pastasallad och bakad tomat
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Halloweenkyckling med pumpamos och pumpasås
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingfilé i ugn med citronsås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Mozzarella- och tomatfylld kycklingfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Vitlöksmarinerad kyckling med oregano och honungsglacerade rotfrukter
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Gorgonzolafylld kycklingfile i ugn
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kycklingbröstfilé med bacon & rosmarin och sallad
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Kycklingfilé med Västerbottenost, soltorkade tomater och potatispizza
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Tandoori Chicken (en förenklad variant) med quinoa och citronyoghurt
Tid: 35 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan