Gorgonzolafylld kycklingfile i ugn

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Gorgonzolafylld kycklingfile i ugn

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kycklingfilé med skinn

4.0 

styck

Gorgonzola }

200.0 

gram

Sojabönor burk Zeta }

500.0 

gram

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Tomater

6.0 

styck

Olivolja

2.0 

msk

Balsamvinäger röd }

2.0 

msk

Basilika

1.0 

kruka

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 141

Kcal / portion: 631

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2523 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 9%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 448 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé med skinn 4.0 styck 38%

Gorgonzola } 200.0 gram 26%

Sojabönor burk Zeta } 500.0 gram 21%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Tomater 6.0 styck 4%

Olivolja 2.0 msk 9%

Balsamvinäger röd } 2.0 msk 2%

Basilika 1.0 kruka 0%

Salt och peppar 0%

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär ett snitt i kycklingfiléer. Fyll med gorgonzola. Salta och peppra. Lägg i en ugnsfast form. Häll lite vatten i botten på formen. Ställ in i ugnen 20-30 minuter.
  3. Spola av bönor i kallt vatten och låt rinna av. Skala och finhacka vitlök. Tärna tomat.
  4. Fräs utan att bränna vitlök i olivolja någon minut. Blanda ner tomat och bönor. Tillsätt vinäger och salt. Låt puttra på låg värme cirka 5 minuter.
  5. Strimla basilika grovt och blanda ner i bönorna.

Fler recept inom Kycklingfilé i ugn

Liknande recept som Gorgonzolafylld kycklingfile i ugn