
Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Vitlöksmarinerad kyckling med oregano och honungsglacerade rotfrukter
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 101

Kcal / portion: 353

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1412 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 4%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Kycklingfilé med skinn 400.0 gram 42%
Palsternacka 2.0 styck 10%
Kålrot 1.0 styck 20%
Rödlök 2.0 styck 9%
Vitlök torkad 3.0 klyftor 2%
Oregano färsk 4.0 kvistar 0%
Olivolja 1.0 msk 8%
Honung flytande 1.0 msk 5%
Olivolja till stekning 0.5 msk 4%
Havssalt 1.0 tsk 0%
Kockskolan:
Om glasyr, glasering > Äts ej
Kock: Nina Ekelöf
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Finhacka oregano och vitlök. Blanda med havssalt och nymalen svartpeppar.
- Stek: Bryn kycklingfiléerna runt om i medelvarm panna i olivoljan tills de fått fin färg runt om. Ta upp filéerna. Lägg på en rejäl bit aluminiumfolie.
- Klappa in kryddblandningen runt om. Slå om folien. Lägg hela paketet i en ugnsform. Stek i ugn 20-25 minuter.
- Tillbehör: Skala och skär pasternacka i stavar. Skala och skär kålrot och rödlök i fina klyftor. Sprid ut i en stor ugnsäker form eller på plåt. Ringla över olja och honung. Salta.
- Ta ut kycklingen. Låt vila i folien på bänken fram till servering.
- Sätt ugnen på 220°C.
- Sätt in rotsakerna i ugnen 30-40 minuter. Servera till kycklingen. Garnera med oregano.
Fler recept inom Kycklingfilé i ugn
Liknande recept som Vitlöksmarinerad kyckling med oregano och honungsglacerade rotfrukter
-
Kyckling i ugn med stjärnaniskompott
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kyckling med ljummen pastasallad och bakad tomat
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Halloweenkyckling med pumpamos och pumpasås
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingfilé i ugn med citronsås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Mozzarella- och tomatfylld kycklingfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Vitlöksmarinerad kyckling med oregano och honungsglacerade rotfrukter
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Gorgonzolafylld kycklingfile i ugn
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kycklingbröstfilé med bacon & rosmarin och sallad
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Kycklingfilé med Västerbottenost, soltorkade tomater och potatispizza
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Tandoori Chicken (en förenklad variant) med quinoa och citronyoghurt
Tid: 35 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan