Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 153

Kcal / portion: 683

GBR (GI) / port: 20
Recept: 2732 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 4%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kycklingfilé med skinn 4.0 styck 35%
Babyspenat 10.0 gram 0%
Tomater 1.0 styck 1%
Mozzarella 125.0 gram 12%
Basilika 1.0 kruka 0%
Risoni pastakorn 400.0 gram 53%
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skiva tomat och mozzarella. Skär ett snitt i kycklingen. Stoppa i spenat, tomat, mozzarella och basilika. Salta och peppra.
- Lägg kycklingen i en ugnsfast form. Slå på lite saltat vatten i botten på formen. Ställ in i ugnen cirka 20 minuter. Byt till grill de sista 5 minuterna för att få färg.
- Koka pasta enligt anvisning på paketet. Lägg upp på tallrik och servera förslagsvis med god sallad till.
Fler recept inom Kycklingfilé i ugn
Liknande recept som Mozzarella- och tomatfylld kycklingfilé
-
Kyckling i ugn med stjärnaniskompott
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kyckling med ljummen pastasallad och bakad tomat
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Halloweenkyckling med pumpamos och pumpasås
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingfilé i ugn med citronsås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Mozzarella- och tomatfylld kycklingfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Vitlöksmarinerad kyckling med oregano och honungsglacerade rotfrukter
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Gorgonzolafylld kycklingfile i ugn
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kycklingbröstfilé med bacon & rosmarin och sallad
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Kycklingfilé med Västerbottenost, soltorkade tomater och potatispizza
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Tandoori Chicken (en förenklad variant) med quinoa och citronyoghurt
Tid: 35 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan