
Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Tandoori Chicken (en förenklad variant) med quinoa och citronyoghurt
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 103

Kcal / portion: 564

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2255 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 4%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kycklingfilé med skinn 4.0 styck 42%
Matlagningsyoghurt 2.0 dl 10%
Tandooikrydda 1.0 msk 1%
Quinoafrön torkade 2.0 dl 26%
Cocktailtomater 12.0 styck 2%
Rödlök 1.0 styck 3%
Blomkål helt huvud 0.5 huvud 4%
Rucolasallat 50.0 gram 1%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Matlagningsyoghurt 2.0 dl 10%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Chilifrukt röd 0.5 styck 0%
Kockskolan:
Om tandoori, tandoor > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min + 12 tim )
- Blanda yoghurt med tandoorikrydda. Lägg ner kycklngen däri. Låt stå över natten.
- Sätt ugnen på 130°C.
- Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen tills innertemperaturen är 70°C, cirka 20 minuter. Tag ut och sätt på grillelementet.
- Finhacka chili. Blanda yoghurt, rivet citronskal, chili och saft från hälften av citronen.
- Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka rödlök. Halvera tomaterna. Plocka blomkål i små buketter.
- Tillsätt blomkålen cirka 2 minuter innan quinoan är klar. Vänd sedan ner tomat och rödlök. Smaka av med citronsaft och rivet citronskal efter smak. Salta och peppra.
- Sätt in kycklingen under grillgallret så den får färg. Vänd i ruccolan och lägg upp på tallrik eller fint fat. Ringla över yoghurten.
Kockens kommentar
Detta är ett förenklat recept av klassisk Tandoori Chicken som tillagas i en tandoor. Läs mer > Om Tandoori, tandoor.Fler recept inom Kycklingfilé i ugn
Liknande recept som Tandoori Chicken (en förenklad variant) med quinoa och citronyoghurt
-
Kyckling i ugn med stjärnaniskompott
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kyckling med ljummen pastasallad och bakad tomat
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Halloweenkyckling med pumpamos och pumpasås
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingfilé i ugn med citronsås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Mozzarella- och tomatfylld kycklingfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Vitlöksmarinerad kyckling med oregano och honungsglacerade rotfrukter
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Gorgonzolafylld kycklingfile i ugn
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kycklingbröstfilé med bacon & rosmarin och sallad
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Kycklingfilé med Västerbottenost, soltorkade tomater och potatispizza
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Tandoori Chicken (en förenklad variant) med quinoa och citronyoghurt
Tid: 35 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan