Dryck till fågelrätt med sälta
Salta fågelrätter är sällan kraftigt salta, men sältan är den utmärkande smaken. Maträtten kan ha saltats vid tillagning eller så är huvudingrediensen salt som t.ex. för konserverad anka (Confit de canard) eller för sprängd (rimmad) gås.
16 matchande recept inom fågelrätt med sälta
-
Torrt smakrikt vitt vin
97 kr, Nr 6538
-
Kryddigt rött vin
90 kr, Nr 2326
-
Kryddigt rött vin
129 kr, Nr 5447
-
Ljus medium lager
13 kr, Nr 1291
-
Mörk strong ale
20 kr, Nr 89895 BS
-
Mörkt veteöl
19 kr, Nr 1592
Vin till kraftfull fågelrätt med sälta
Till kraftfulla/feta fågelrätter med sälta fungerar viner med frisk syra, vilken i kombination upplevs mildare, och fruktigheten förstärks. En liten strävhet från tannin fungerar också eftersom tanninerna rundas av sältan i maten och upplevs mjukare.
Öl till kraftfull fågelrätt med sälta
Öl passar generellt väl ihop med salt mat, och är sältan utpräglad passar öl bättre än vin. Detsamma gäller rökt mat. Sälta mildrar ölets beska, syrlighet och känsla av alkohol, samt förhöjer ölets sötma, maltighet och ”kropp”. Ju saltare mat desto fylligare, beskare öl rekommenderas.Kraftfulla salta fågelrätter vill ha fylliga och beska öl för att inte maten skall ta överhand. Ett fylligt, lätt syrligt veteöl kan också passa.