Dryck till smakrik fågelrätt
Kraftfulla fågelrätter är ofta smakrika. Anka, gås, vildfågel är i sig smakrika, men oftasts är det tillbehören som har många olika smaker. Smakvariationen är stor, varför dessa rätter kräver lite extra engagemang och smakanalys vid dryckesval.
34 matchande recept inom smakrik fågelrätt
- 
                
                    Torrt friskt vitt vin 79 kr, Nr 6622 
- 
                
                    Torrt smakrikt vitt vin 89 kr, Nr 2032 
- 
                
                    Torrt smakrikt vitt vin 119 kr, Nr 4136 
- 
                
                    Smakrikt rött vin Chakana Reserve Bonarda Old Vine 74 kr, Nr 6548 
- 
                
                    Smakrikt rött vin 77 kr, Nr 2773 
- 
                
                    Kryddigt rött vin 95 kr, Nr 6792 
- 
                
                    Ljus medium lager 11 kr, Nr 1433 
- 
                
                    Ljus lättare ale 14 kr, Nr 1668 
- 
                
                    Pilsnertyp 16 kr, Nr 1548 
Vin till kraftfull, smakrik fågelrätt
Till kraftfulla/feta fågelrätter med mycket smak behövs smakrika viner. Intensiteten i vinet bör vara hög och kryddor eller tillbehör avgör ifall vi väljer vitt eller rött. Feta såser kräver syra och gärna strävhet i vinet vilka båda rundas av i kombination med maten.
Öl till kraftfull, smakrik fågelrätt
Till smakrik, fyllig mat passar medelfylliga och fylliga smakrika öl. Ju smakrikare mat desto smakrikare öl. Ju kraftfullare mat desto fylligare öl. Smakrik mat gör att lätta, neutrala öl blir än mer neutrala (smaklösa). Till kraftfull, smakrik fågelrätt rekommenderas medelfylliga till fylliga, smakrika och medelbeska eller beska ljusa eller mörka öl.
