Dryck till fågelrätt med sötma
Till fågel serveras gärna en söt eller sötsyrlig sås, i synnerhet om det är en smakrikare fågel som gås, anka, eller vildfågel. Det utmärkande med sås eller tillbehör är att sötman är framträdande.
11 matchande recept inom fågelrätt med sötma
-
Torrt druvigt vitt vin
Gustave Lorentz Gewurztraminer Réserve
94 kr, Nr 5244
-
Torrt druvigt vitt vin
Jules Muller Gewurztraminer Réserve
102 kr, Nr 6702
-
Smakrikt rött vin
64 kr, Nr 2180 EKO
-
Ljus medium ale
18 kr, Nr 1600
-
Ljus fyllig ale
22 kr, Nr 1677
-
Mörk medium ale
18 kr, Nr 1336
Vin till kraftfull fågelrätt med sötma
Till kraftfulla/feta fågelrätter med sötaktiga smaker passar medelfylliga- till fylliga röda viner med generös fruktighet vilka matchar de söta smakerna i maten och gör att vinet upplevs något mindre sötfruktigt. Även kraftfullare vita viner med generös frukt, eller liten sötma, fungerar fint. Undvik alltför hårt ekfatslagrade viner då dessa i kombination med söta smaker kan upplevas som hårda och t.o.m. beska.
Öl till kraftfull fågelrätt med sötma
Öl passar sällan till riktigt söt mat. Sötma i mat gör att öl verkar torrare, beskare och syrligare. Söt mat kräver söta drycker och öl är som regel inte söt. Bortsett från efterrätter är maträtter emellertid sällan kraftigt söta, utan viss sötma förekommer vanligtvis i form av tillbehör och då brukar öl fungera bra. Bäst fungerar fylliga och alkoholstarka öl med ringa eller begränsad beska. Finns viss sötma i ölet är det till fördel.