Dryck till fågelrätt med lätt beska
Fågelrätter är sällan beska i smaken och om den är det så sammanhänger detta med riklig tillgång på färska, beska grönsaker som tillbehör. Ett undantag är dock receptet Chicken Mole. Mole är en sydamerikansk osötad chokladpasta som har lätt bitter smak.
1 matchande recept inom fågelrätt med lätt beska
-
Torrt friskt vitt vin
66 kr, Nr 2407
-
Smakrikt rött vin
Troppo Zeta Montepulciano d´Abruzzo
171 kr, Nr 32907 BiB
-
Ljust veteöl
15 kr, Nr 1563
-
Ljus medium lager
16 kr, Nr 1335
-
Ljus medium lager
14 kr, Nr 11379
Vin till kraftfull fågelrätt med lätt beska
När det gäller beska smaker i mat så bör vi tänka på att i kombination med vin förstärks beska, sötma, strävhet och hetta. Således kan vi med fördel välja ett vin med mycket syra vilken dämpas av beskan och upplevs fruktigare. Är helheten i rätten åt det kraftigare/feta hållet kan vinets smakintensitet ökas.
Öl till kraftfull fågelrätt med lätt beska
Besk mat kan, liksom för vin, skapa smakproblem ihop med beska öl. Besk öl förstärker beskan (och sötman) i maten och kan ge metallisk smak. Generellt fungerar dock öl bättre än vin. Bäst passar lätta, milda och syrliga öl, gärna alkoholstarka, till besk mat. Till kraftfull besk fågelrätt rekommenderas ett lätt eller medelfylligt öl med ringa beska, med fördel ett syrliga öl.