Dryck till fågelrätt med lätt beska

Fågelrätter är sällan beska i smaken och om den är det så sammanhänger detta med riklig tillgång på färska, beska grönsaker som tillbehör. Ett undantag är dock receptet Chicken Mole. Mole är en sydamerikansk osötad chokladpasta som har lätt bitter smak.

1 matchande recept inom fågelrätt med lätt beska

Vin till kraftfull fågelrätt med lätt beska

När det gäller beska smaker i mat så bör vi tänka på att i kombination med vin förstärks beska, sötma, strävhet och hetta. Således kan vi med fördel välja ett vin med mycket syra vilken dämpas av beskan och upplevs fruktigare. Är helheten i rätten åt det kraftigare/feta hållet kan vinets smakintensitet ökas.

Öl till kraftfull fågelrätt med lätt beska

Besk mat kan, liksom för vin, skapa smakproblem ihop med beska öl. Besk öl förstärker beskan (och sötman) i maten och kan ge metallisk smak. Generellt fungerar dock öl bättre än vin. Bäst passar lätta, milda och syrliga öl, gärna alkoholstarka, till besk mat. Till kraftfull besk fågelrätt rekommenderas ett lätt eller medelfylligt öl med ringa beska, med fördel ett syrliga öl.