Dryck till syrlig fågelrätt

Fågelrätter är ofta syrliga tack vare att citron, apelsin, crème fraiche, kapris e.d. tillsätts som smaksättare av rätt eller i sås. Tillbehören ikan vara syrliga t.ex. en syrlig ost som i receptet Fetaostgratinerad kyckling.

7 matchande recept inom syrlig fågelrätt

Vin till kraftfull fågelrätt med syrlig smak

Till kraftfulla/feta fågelrätter med syrliga smaker fungerar smakrika vita eller rosa samt medelfylliga röda. Gemensamt bör vara en frisk syra vilken upplevs mildare av syran i maten. Vinerna kan även ha en liten strävhet då denna rundas av syran i maten.

Öl till kraftfull fågelrätt med syrlig smak

Öl fungerar som regel bra ihop med syrlig mat. Syrlig mat minskar upplevelsen av syra och beska i öl och gör att ölet verkar sötare, maltigare, fylligare och rundare. Ett syrligt veteöl kan passa väl till syrlig mat. Till kraftfull syrlig fågelrätt rekommenderas ett medelfylligt till fylligt, medelbeskt till beskt ljust eller mörkt öl, eller med fördel ett syrligt öl.