Dryck till syrlig fågelrätt
Fågelrätter är ofta syrliga tack vare att citron, apelsin, crème fraiche, kapris e.d. tillsätts som smaksättare av rätt eller i sås. Tillbehören ikan vara syrliga t.ex. en syrlig ost som i receptet Fetaostgratinerad kyckling.
7 matchande recept inom syrlig fågelrätt
-
Torrt smakrikt vitt vin
89 kr, Nr 2032
-
Torrt friskt vitt vin
Nigl Alte Reben Grüner Veltliner
199 kr, Nr 90219 TF
-
Kryddigt rött vin
209 kr, Nr 81010 BS
-
Mörk strong ale
20 kr, Nr 89895 BS
-
Ljus besk lager
16 kr, Nr 1609
-
Mörk fyllig lager
16 kr, Nr 1462
Vin till kraftfull fågelrätt med syrlig smak
Till kraftfulla/feta fågelrätter med syrliga smaker fungerar smakrika vita eller rosa samt medelfylliga röda. Gemensamt bör vara en frisk syra vilken upplevs mildare av syran i maten. Vinerna kan även ha en liten strävhet då denna rundas av syran i maten.
Öl till kraftfull fågelrätt med syrlig smak
Öl fungerar som regel bra ihop med syrlig mat. Syrlig mat minskar upplevelsen av syra och beska i öl och gör att ölet verkar sötare, maltigare, fylligare och rundare. Ett syrligt veteöl kan passa väl till syrlig mat. Till kraftfull syrlig fågelrätt rekommenderas ett medelfylligt till fylligt, medelbeskt till beskt ljust eller mörkt öl, eller med fördel ett syrligt öl.