Dryck till kryddig fågelrätt

Kryddhetta skapas av curry, kryddpeppar, chili och andra starka kryddor. Hit räknas även tydligt kryddiga fågelrätter, även om inte kryddningen skapar hetta i munnen. Kryddig mat ställer speciella krav på dryckesval.

16 matchande recept inom kryddig fågelrätt

Vin till kraftfull, kryddig fågelrätt

Kraftfulla/feta fågelrätter med krydda kräver viner med mycket smak för att inte försvinna helt i kombination. Ett generöst fruktigt vin kompletterar kryddiga smaker fint, oavsett färg, Är maten dessutom lite het är det bra att välja ett vin med generös fruktighet, frisk syra och liten, eller ingen, strävhet då den sistnämnda förstärks av kryddhetta.

Öl till kraftfull, kryddig fågelrätt

Riktigt kryddhet mat är svår att kombinera med de flesta drycker, vilket även gäller för öl och vatten. Vätskan förstärker hettan i munnen. Till sådan mat rekommenderas söta eller lätta, gärna syrliga öl. Är maten kryddig utan att ge munhetta rekommenderas kraftfullare, smakrika öl, gärna med viss sötma och med begränsad beska.