Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 192

Kcal / portion: 377

GBR (GI) / port: 2
Recept: 3019 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 14%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Pajdeg:
Smör normalsaltat 150.0 gram 36%
Vetemjöl 3.0 dl 21%
Salt 2.0 krm 0%
Fyllning:
Skogschampinjoner 10.0 st små 1%
Paprika röd 1.0 styck 1%
Aubergine 0.3 styck 1%
Broccoli färsk 0.5 huvud 2%
Soltorkade tomater 6.0 styck 2%
Apetina i olja 29% fett } 75.0 gram 8%
Tomater 3.0 styck 2%
Rödlök 1.0 st liten 2%
Ägg 4.0 styck 8%
Creme fraiche 1.5 dl 16%
Garneringsalternativ:
Basilika 0%
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min + 30 min )
Förberedelser:
- Sätt ugnen på 200°C.
- Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck ut degen i pajformen. Ställ in i ugnen tills pajskalet börjar att ta färg (10-15 minuter). Ta ut och låt den svalna på torrt ställe.
- Skala och hacka lök. Ansa och hacka grönsakerna, utom tomaterna, i cm-stora tärningar. Skär tomaterna i tunna skivor. Ställ svalt.
- Riv parmesan och ställ in i kylskåpet. Vispa ihop ägg, créme fraiche och kryddor i en skål. Ställ in i kylskåp.
45 minuter före servering:
- Sätt ugnen på 200°C.
- Fyll pajskalet med grönsakerna. Tillsätt fetaostkuberna. Dekorera med tomatskivor. Häll över äggblandningen. Vrid några varv med pepparkvar.
- Grädda i ugn i cirka 30 minuter. Strö över nyriven parmesanost när det är 10 minuter kvar av gräddning. Ta ut, servera.
Fler recept inom Gott slut (vickning)
Liknande recept som Grönsakspaj (vickning)
-
Gubbröra (vickning)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Janssons frestelse (vickning)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kaviarströmming (buffé)
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skinkrullar (vickning)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pelle Janssons tigerbiff (vickning)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Råbiff på macka (vickning)
Tid: 5 min (+ 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Oxfilétartar med vaktelägg (vickning)
Tid: 15 min (+ 15 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Halstrad råbiff (vickning)
Tid: 15 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Korvpytt (vickning)
Tid: 15 min (+ 15 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sesams kycklingspett (vickning)
Tid: 15 min (+ 15 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan