Grönsakspaj (vickning)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Grönsakspaj (vickning)

Lägg till ingredienser

Antal bufféportioner: 8

Pajdeg:

 

Smör normalsaltat

150.0 

gram

Vetemjöl

3.0 

dl

Salt

2.0 

krm

 

Fyllning:

 

Skogschampinjoner

10.0 

st små

Paprika röd

1.0 

styck

Aubergine

0.3 

styck

Broccoli färsk

0.5 

huvud

Soltorkade tomater

6.0 

styck

Apetina i olja 29% fett }

75.0 

gram

Tomater

3.0 

styck

Rödlök

1.0 

st liten

Ägg

4.0 

styck

Creme fraiche

1.5 

dl

Salt och peppar

 

 

Timjan torkad

 

 

Parmesan nyriven

 

 

 

Garneringsalternativ:

 

Basilika

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 192

Kcal / portion: 377

GBR (GI) / port: 2

Recept: 3019 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 14%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 197 gram)

Ingredienser

Visa:
Pajdeg:

Smör normalsaltat 150.0 gram 36%

Vetemjöl 3.0 dl 21%

Salt 2.0 krm 0%

 

Fyllning:

Skogschampinjoner 10.0 st små 1%

Paprika röd 1.0 styck 1%

Aubergine 0.3 styck 1%

Broccoli färsk 0.5 huvud 2%

Soltorkade tomater 6.0 styck 2%

Apetina i olja 29% fett } 75.0 gram 8%

Tomater 3.0 styck 2%

Rödlök 1.0 st liten 2%

Ägg 4.0 styck 8%

Creme fraiche 1.5 dl 16%

Salt och peppar 0%

Timjan torkad 0%

Parmesan nyriven 0%

 

Garneringsalternativ:

Basilika 0%

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (45 min + 30 min )


Förberedelser:

  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck ut degen i pajformen. Ställ in i ugnen tills pajskalet börjar att ta färg (10-15 minuter). Ta ut och låt den svalna på torrt ställe.

  3. Skala och hacka lök. Ansa och hacka grönsakerna, utom tomaterna, i cm-stora tärningar. Skär tomaterna i tunna skivor. Ställ svalt.

  4. Riv parmesan och ställ in i kylskåpet. Vispa ihop ägg, créme fraiche och kryddor i en skål. Ställ in i kylskåp.

45 minuter före servering:

  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Fyll pajskalet med grönsakerna. Tillsätt fetaostkuberna. Dekorera med tomatskivor. Häll över äggblandningen. Vrid några varv med pepparkvar.

  3. Grädda i ugn i cirka 30 minuter. Strö över nyriven parmesanost när det är 10 minuter kvar av gräddning. Ta ut, servera.

Fler recept inom Gott slut (vickning)

Liknande recept som Grönsakspaj (vickning)