Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 139

Kcal / portion: 171

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1364 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 8%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Nötfärs 600.0 gram 80%
Gul lök el. rödlök 1.0 styck 4%
Rödbetor inlagda 2.0 styck 5%
Kapris 1.5 msk 0%
Ägg 2.0 styck 9%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min + 20 min )
Tillaga i förväg:
- Skala och hacka lök. Hacka rödbetor.
- Blanda alla ingredienser utom persilja i en skål. Salta och peppra. Låt gärna vila en stund. Forma biffar. Ställ kallt.
20 minuter före servering:
- Hetta upp en stekpanna på hög värme. Halstra/stek dem cirka 2 minuter på var sida.
- Lägg upp och garnera med persilja.
Kockens kommentar
Biffarna skall vara lätt råa innuti. Vill man ha genomstekt kött bör man steka dem i matfett i cirka 3 minuter på var sida.
Var noga med hygienen vid förberedelsen. Rått kött är bakteriekänsligt. Håll köttet kallt och förbered inte allt för lång tid innan festen.
Fler recept inom Gott slut (vickning)
Liknande recept som Halstrad råbiff (vickning)
-
Gubbröra (vickning)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Janssons frestelse (vickning)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kaviarströmming (buffé)
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skinkrullar (vickning)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pelle Janssons tigerbiff (vickning)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Råbiff på macka (vickning)
Tid: 5 min (+ 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Oxfilétartar med vaktelägg (vickning)
Tid: 15 min (+ 15 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Halstrad råbiff (vickning)
Tid: 15 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Korvpytt (vickning)
Tid: 15 min (+ 15 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sesams kycklingspett (vickning)
Tid: 15 min (+ 15 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan