Halstrad råbiff (vickning)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Halstrad råbiff (vickning)

Lägg till ingredienser

Antal 100-grams: 8

Nötfärs

600.0 

gram

Gul lök el. rödlök

1.0 

styck

Rödbetor inlagda

2.0 

styck

Kapris

1.5 

msk

Ägg

2.0 

styck

Salt och svartpeppar

 

 

Persilja till garnering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Staropramen Premium

Pisnertyp
Pris: 15 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 139

Kcal / portion: 171

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1364 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 8%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 123 gram)

Ingredienser

Visa:

Nötfärs 600.0 gram 80%

Gul lök el. rödlök 1.0 styck 4%

Rödbetor inlagda 2.0 styck 5%

Kapris 1.5 msk 0%

Ägg 2.0 styck 9%

Salt och svartpeppar 0%

Persilja till garnering 0%

Tillagning (15 min + 20 min )


Tillaga i förväg:

  1. Skala och hacka lök. Hacka rödbetor.

  2. Blanda alla ingredienser utom persilja i en skål. Salta och peppra. Låt gärna vila en stund. Forma biffar. Ställ kallt.


20 minuter före servering:

  1. Hetta upp en stekpanna på hög värme. Halstra/stek dem cirka 2 minuter på var sida.

  2. Lägg upp och garnera med persilja.

Kockens kommentar

Biffarna skall vara lätt råa innuti. Vill man ha genomstekt kött bör man steka dem i matfett i cirka 3 minuter på var sida.

Var noga med hygienen vid förberedelsen. Rått kött är bakteriekänsligt. Håll köttet kallt och förbered inte allt för lång tid innan festen.

Fler recept inom Gott slut (vickning)

Liknande recept som Halstrad råbiff (vickning)