Kaviarströmming (buffé)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kaviarströmming (buffé)

Lägg till ingredienser

Antal bufféportioner: 10

Strömming hel

1.5 

kilo

el. rensad strömming

750.0 

gram

Grädde (matlagningsgrädde)

4.0 

dl

Tubkaviar

0.8 

dl

Smör normalsaltat

4.0 

msk

Ströbröd

1.0 

dl

Salt

 

 

 

Fyllning:

 

Tubkaviar

1.0 

dl

Gul lök hackad

3.0 

msk

Dill finhackad

3.0 

msk

el. gräslök

 

 

Äggula

1.0 

styck

Vitpeppar nymald

 

 

 

Garnering:

 

Dill till garnering

 

 

el. gräslök

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 196

Kcal / portion: 265

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2648 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 14%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 135 gram)

Ingredienser

Visa:

Strömming hel 1.5 kilo 31%

el. rensad strömming 750.0 gram 0%

Grädde (matlagningsgrädde) 4.0 dl 24%

Tubkaviar 0.8 dl 9%

Smör normalsaltat 4.0 msk 14%

Ströbröd 1.0 dl 8%

Salt 0%

 

Fyllning:

Tubkaviar 1.0 dl 12%

Gul lök hackad 3.0 msk 0%

Dill finhackad 3.0 msk 0%

el. gräslök 0%

Äggula 1.0 styck 2%

Vitpeppar nymald 0%

 

Garnering:

Dill till garnering 0%

el. gräslök 0%

Tillagning (50 min )

  1. Sätt ugnen på 200ºC.

  2. Rensa strömming. Ta bort huvud, mage, stjärt och ryggfena. Skölj och låt torka.

  3. Skala och finhacka lök. Hacka dill/gräslök. Blanda alla fyllningsingredienser.

  4. Bred ut strömming med skinnsidan nedåt. Lägg på fyllning. Rulla ihop strömmingen.

  5. Smöra en ugnssäker form och lägg i strömmingarna med skarven nedåt.

  6. Blanda grädde med kaviar och lite salt. Häll detta över ruladerna. Lägg klickar av smör över. Strö över rikligt med ströbröd. Sätt in i ugnen tills fin färg i 15-20 minuter.

  7. Finhacka dill (el. gräslök) och strö över.

Kockens kommentar

Rätten kan tillagas i förväg och serveras kall eller uppvärmd.

Fler recept inom Gott slut (vickning)

Liknande recept som Kaviarströmming (buffé)