Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 196

Kcal / portion: 265

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2648 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 14%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Strömming hel 1.5 kilo 31%
el. rensad strömming 750.0 gram 0%
Grädde (matlagningsgrädde) 4.0 dl 24%
Tubkaviar 0.8 dl 9%
Smör normalsaltat 4.0 msk 14%
Ströbröd 1.0 dl 8%
Salt 0%
Fyllning:
Tubkaviar 1.0 dl 12%
Gul lök hackad 3.0 msk 0%
Dill finhackad 3.0 msk 0%
el. gräslök 0%
Äggula 1.0 styck 2%
Garnering:
el. gräslök 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (50 min )
- Sätt ugnen på 200ºC.
- Rensa strömming. Ta bort huvud, mage, stjärt och ryggfena. Skölj och låt torka.
- Skala och finhacka lök. Hacka dill/gräslök. Blanda alla fyllningsingredienser.
- Bred ut strömming med skinnsidan nedåt. Lägg på fyllning. Rulla ihop strömmingen.
- Smöra en ugnssäker form och lägg i strömmingarna med skarven nedåt.
- Blanda grädde med kaviar och lite salt. Häll detta över ruladerna. Lägg klickar av smör över. Strö över rikligt med ströbröd. Sätt in i ugnen tills fin färg i 15-20 minuter.
- Finhacka dill (el. gräslök) och strö över.
Kockens kommentar
Rätten kan tillagas i förväg och serveras kall eller uppvärmd.
Fler recept inom Gott slut (vickning)
Liknande recept som Kaviarströmming (buffé)
-
Gubbröra (vickning)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Janssons frestelse (vickning)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kaviarströmming (buffé)
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skinkrullar (vickning)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pelle Janssons tigerbiff (vickning)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Råbiff på macka (vickning)
Tid: 5 min (+ 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Oxfilétartar med vaktelägg (vickning)
Tid: 15 min (+ 15 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Halstrad råbiff (vickning)
Tid: 15 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Korvpytt (vickning)
Tid: 15 min (+ 15 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sesams kycklingspett (vickning)
Tid: 15 min (+ 15 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan