Råbiff på macka (vickning)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Råbiff på macka (vickning)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Nötfärs

300.0 

gram

Kavring

4.0 

skivor

Rödlök

0.5 

styck

Kapris

3.0 

msk

Äggula

4.0 

styck

Salt och peppar

 

 

Worcestershiresås

 

 

Tabasco röd

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 187

Kcal / portion: 279

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1116 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 10%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 149 gram)

Ingredienser

Visa:

Nötfärs 300.0 gram 49%

Kavring 4.0 skivor 29%

Rödlök 0.5 styck 3%

Kapris 3.0 msk 1%

Äggula 4.0 styck 18%

Salt och peppar 0%

Worcestershiresås 0%

Tabasco röd 0%

Tillagning (5 min + 10 min )


Förbered i förväg:

  1. Skala och finhacka löken. Täck över och ställ kallt.

  2. Platta ut köttfärs på brödet. Undvik att använda fingrarna. Ställ in i kylskåpet.


10 minuter före servering:


  1. Ta ut smörgåsarna och lägg på lök, kapris och ägggula.

  2. Servera. Låt gästen salta och peppra efter egen smak och krydda med worcestershiresås eller tabasco.

Kockens kommentar

Säg till i butiken att mala nötkött till råbiff. Köttet skall vara purfärskt och malt av ytter- eller innanlår.

Allra bäst är att bre på köttet före servering, men det tar tid från värdskapet. På vitt eller hårt bröd är smör på brödet nödvändigt för att inte få en "soggig macka".

Var noga med hygienen vid förberedelsen. Rått kött är bakteriekänsligt. Håll köttet kallt och förbered inte allt för lång tid innan festen.

Används äggskal, som på bilden, skall ytterskalet vara rengjort av hygieniska skäl och inte sättas på smörgåsen förrän det är serveringsdax. Bäst är att inte använda skalet.

Fler recept inom Gott slut (vickning)

Liknande recept som Råbiff på macka (vickning)