Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 125

Kcal / portion: 200

GBR (GI) / port: 0
Recept: 800 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 17%
Fett: 5%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Oxfilé skiva 1,5 cm 300.0 gram 47%
Rödlök 1.0 st stor 9%
Löjrom saltad 120.0 gram 19%
Äggula 4.0 styck 26%
Salt 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
Förbered i god tid:
- Platta ut oxfiléskivorna till tunna skivor och lägg dem på tallrik. Ställ kallt.
- Skala och finhacka lök. Täck över och ställ kallt.
15 minuter före servering:
- Bred ut löken i en ring mitt på oxfilén.
- Lägg löjrom på löken och rå äggula överst.
- Rosta bröd och servera. Låt gästerna själva salta och peppra.
Kockens kommentar
Ursprungligen serverades rätten med kavring i stället för formbröd och lika delar röd lök, gul lök och gräslök.
Var noga med hygienen vid förberedelsen. Rått kött är bakteriekänsligt. Håll köttet kallt och förbered inte allt för lång tid innan festen.
Fler recept inom Gott slut (vickning)
Liknande recept som Pelle Janssons tigerbiff (vickning)
-
Gubbröra (vickning)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Janssons frestelse (vickning)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kaviarströmming (buffé)
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skinkrullar (vickning)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pelle Janssons tigerbiff (vickning)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Råbiff på macka (vickning)
Tid: 5 min (+ 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Oxfilétartar med vaktelägg (vickning)
Tid: 15 min (+ 15 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Halstrad råbiff (vickning)
Tid: 15 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Korvpytt (vickning)
Tid: 15 min (+ 15 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sesams kycklingspett (vickning)
Tid: 15 min (+ 15 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan