Pelle Janssons tigerbiff (vickning)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pelle Janssons tigerbiff (vickning)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Oxfilé skiva 1,5 cm

300.0 

gram

Rödlök

1.0 

st stor

Löjrom saltad

120.0 

gram

Äggula

4.0 

styck

Vitt formbröd

 

 

Svartpeppar nymald

 

 

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 125

Kcal / portion: 200

GBR (GI) / port: 0

Recept: 800 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 17%

Fett: 5%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 160 gram)

Ingredienser

Visa:

Oxfilé skiva 1,5 cm 300.0 gram 47%

Rödlök 1.0 st stor 9%

Löjrom saltad 120.0 gram 19%

Äggula 4.0 styck 26%

Vitt formbröd 0%

Svartpeppar nymald 0%

Salt 0%

Tillagning (10 min )


Förbered i god tid:

  1. Platta ut oxfiléskivorna till tunna skivor och lägg dem på tallrik. Ställ kallt.

  2. Skala och finhacka lök. Täck över och ställ kallt. 

15 minuter före servering:

  1. Bred ut löken i en ring mitt på oxfilén.

  2. Lägg löjrom på löken och rå äggula överst.

  3. Rosta bröd och servera. Låt gästerna själva salta och peppra.

Kockens kommentar

Ursprungligen serverades rätten med kavring i stället för formbröd och lika delar röd lök, gul lök och gräslök.

Var noga med hygienen vid förberedelsen. Rått kött är bakteriekänsligt. Håll köttet kallt och förbered inte allt för lång tid innan festen.

Fler recept inom Gott slut (vickning)

Liknande recept som Pelle Janssons tigerbiff (vickning)