Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 204

Kcal / portion: 73

GBR (GI) / port: 0
Recept: 873 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 29%
Fett: 5%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kycklinginnerfilé 12.0 styck 58%
el. kycklingfilé Äts ej
Ströbröd 1.0 dl 25%
Sesamfrön 1.5 msk 9%
Ägg 1.0 styck 7%
Chilipulver 0%
Grillspett av trä Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min + 15 min )
Tillred i förväg:
- Kycklinginnerfilé är små köttstycken passande till spetten. Används kycklingfilé delas dessa på snedden i fyra bitar.
- Blanda ströbröd, sesamfrön, chilipulver, salt och peppar på en tallrik. Vispa upp ägg med en gaffel i en djup tallrik.
- Doppa filéerna i ägg och därefter i ströbrödsblandningen. Täck över och ställ kallt.
15 minuter före servering:
- Hetta upp olja i en stekpanna på medelhög värme och stek filéerna cirka 2 minuter på var sida tills de fått gyllenbrun färg.
- Stick in träspett i filéerna och servera.
Kockens kommentar
Var noga med hygienen vid förberedelsen. Kyckling är bakteriekänsligt. Håll köttet kallt och förbered inte allt för lång tid innan festen.
Fler recept inom Gott slut (vickning)
Liknande recept som Sesams kycklingspett (vickning)
-
Gubbröra (vickning)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Janssons frestelse (vickning)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kaviarströmming (buffé)
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skinkrullar (vickning)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pelle Janssons tigerbiff (vickning)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Råbiff på macka (vickning)
Tid: 5 min (+ 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Oxfilétartar med vaktelägg (vickning)
Tid: 15 min (+ 15 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Halstrad råbiff (vickning)
Tid: 15 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Korvpytt (vickning)
Tid: 15 min (+ 15 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sesams kycklingspett (vickning)
Tid: 15 min (+ 15 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan