Sesams kycklingspett (vickning)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Sesams kycklingspett (vickning)

Lägg till ingredienser

Antal st: 12

Kycklinginnerfilé

12.0 

styck

el. kycklingfilé

 

 

Ströbröd

1.0 

dl

Sesamfrön

1.5 

msk

Ägg

1.0 

styck

Olivolja till stekning

 

 

Chilipulver

 

 

Salt och peppar

 

 

Grillspett av trä

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Franziskaner Hefe Dunkel

Mörkt veteöl
Pris: 19 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 204

Kcal / portion: 73

GBR (GI) / port: 0

Recept: 873 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 29%

Fett: 5%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 36 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklinginnerfilé 12.0 styck 58%

el. kycklingfilé Äts ej

Ströbröd 1.0 dl 25%

Sesamfrön 1.5 msk 9%

Ägg 1.0 styck 7%

Olivolja till stekning %

Chilipulver 0%

Salt och peppar 0%

Grillspett av trä Äts ej

Tillagning (15 min + 15 min )


Tillred i förväg:

  1. Kycklinginnerfilé är små köttstycken passande till spetten. Används kycklingfilé delas dessa på snedden i fyra bitar.

  2. Blanda ströbröd, sesamfrön, chilipulver, salt och peppar på en tallrik. Vispa upp ägg med en gaffel i en djup tallrik.

  3. Doppa filéerna i ägg och därefter i ströbrödsblandningen. Täck över och ställ kallt.


15 minuter före servering:

  1. Hetta upp olja i en stekpanna på medelhög värme och stek filéerna cirka 2 minuter på var sida tills de fått gyllenbrun färg.

  2. Stick in träspett i filéerna och servera.

Kockens kommentar

Var noga med hygienen vid förberedelsen. Kyckling är bakteriekänsligt. Håll köttet kallt och förbered inte allt för lång tid innan festen.

Fler recept inom Gott slut (vickning)

Liknande recept som Sesams kycklingspett (vickning)