Oxfilétartar med vaktelägg (vickning)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Oxfilétartar med vaktelägg (vickning)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Oxfilé skivad

400.0 

gram

Schalottenlök

4.0 

st små

Rödbetor inlagda

1.0 

dl

Kapris

5.0 

msk

Cognac

1.0 

msk

Tabasco röd

3.0 

stänk

Vaktelägg

4.0 

styck

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Neethlingshof Cabernet Sauvignon

Smakrikt rött vin
Pris: 89 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 102

Kcal / portion: 172

GBR (GI) / port: 0

Recept: 688 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 3%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 168 gram)

Ingredienser

Visa:

Oxfilé skivad 400.0 gram 71%

Schalottenlök 4.0 st små 8%

Rödbetor inlagda 1.0 dl 4%

Kapris 5.0 msk 3%

Cognac 1.0 msk 5%

Tabasco röd 3.0 stänk 0%

Vaktelägg 4.0 styck 7%

Salt och peppar 0%

Tillagning (15 min + 15 min )


Tillaga i förväg:

  1. Skala och hacka lök. Hacka rödbetor och oxfilé i småbitar. Blanda med övriga ingredienser i en skål (utom vakteläggen). Täck över och ställ in i kylskåpet.

15 minuter före servering:

  1. Forma blandningen till runda biffar på tallrikar i metallring. Salta och peppra.

  2. Tryck ut en liten grop i mitten på varje biff och placera gulan från ett rått vaktelägg i. Dekorera med en kvist av någon färsk ört.

Kockens kommentar

Var noga med hygienen vid förberedelsen. Rått kött är bakteriekänsligt. Håll köttet kallt och förbered inte allt för lång tid innan festen.

Fler recept inom Gott slut (vickning)

Liknande recept som Oxfilétartar med vaktelägg (vickning)