Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 102

Kcal / portion: 172

GBR (GI) / port: 0
Recept: 688 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 3%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Oxfilé skivad 400.0 gram 71%
Schalottenlök 4.0 st små 8%
Rödbetor inlagda 1.0 dl 4%
Kapris 5.0 msk 3%
Cognac 1.0 msk 5%
Tabasco röd 3.0 stänk 0%
Vaktelägg 4.0 styck 7%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min + 15 min )
Tillaga i förväg:
- Skala och hacka lök. Hacka rödbetor och oxfilé i småbitar. Blanda med övriga ingredienser i en skål (utom vakteläggen). Täck över och ställ in i kylskåpet.
15 minuter före servering:
- Forma blandningen till runda biffar på tallrikar i metallring. Salta och peppra.
- Tryck ut en liten grop i mitten på varje biff och placera gulan från ett rått vaktelägg i. Dekorera med en kvist av någon färsk ört.
Kockens kommentar
Var noga med hygienen vid förberedelsen. Rått kött är bakteriekänsligt. Håll köttet kallt och förbered inte allt för lång tid innan festen.
Fler recept inom Gott slut (vickning)
Liknande recept som Oxfilétartar med vaktelägg (vickning)
-
Gubbröra (vickning)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Janssons frestelse (vickning)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kaviarströmming (buffé)
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skinkrullar (vickning)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pelle Janssons tigerbiff (vickning)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Råbiff på macka (vickning)
Tid: 5 min (+ 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Oxfilétartar med vaktelägg (vickning)
Tid: 15 min (+ 15 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Halstrad råbiff (vickning)
Tid: 15 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Korvpytt (vickning)
Tid: 15 min (+ 15 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sesams kycklingspett (vickning)
Tid: 15 min (+ 15 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan