Dryck till smakrik oxköttsrätt
Oxköttsrätter är oftast smakrika. Dels är köttet smakrikt, dels tillbehören. En klassiker är t.ex. den mustiga köttgrytan Boeuf bourguignon som är full av smaker. Marineringar brukar vara smakrika och vin i rätten gör sitt till smakrikedomen.
32 matchande recept inom smakrik oxköttsrätt
-
Smakrikt rött vin
Adobe Reserve Cabernet Sauvignon
74 kr, Nr 6853 EKO
-
Smakrikt rött vin
Santa Carolina Barrica Selection Re...
89 kr, Nr 6242
-
Kryddigt rött vin
119 kr, Nr 22409
-
Smakrikt rött vin
Novas Winemaker´s Selection Syrah M...
134 kr, Nr 2127
-
Kryddigt rött vin
149 kr, Nr 32229
-
Kryddigt rött vin
Amarone della Valpolicella Classico
170 kr, Nr 2740
-
Kryddigt rött vin
239 kr, Nr 3843
-
Kryddigt rött vin
299 kr, Nr 71908 BS
-
Mörk medium ale
18 kr, Nr 1336
Vin till mager, smakrik oxköttsrätt
Medelfylliga- till fylliga, smakrika viner med strävhet fungerar fint till smakrikt oxkött. Tänk på att det många gånger är valet av tillbehör som styr det smakrika i rätten vilket gör att hänsyn måste tas till dessa. Är de av saltare karaktär fungerar viner med tydlig syra eller strävhet vilka då balanseras av maten och upplevs rundare respektive mjukare.
Sötare tillbehör kräver istället fruktighet och i vissa fall t.o.m lite sötma för att bli en lyckad smakkombination. Sötma i mat förstärker annars både syran och strävheten i vinet.
Öl till mager, smakrik oxköttsrätt
Till smakrik mat passar medelfylliga och fylliga smakrika öl. Ju smakrikare mat desto smakrikare öl. Smakrik mat gör att lätta, neutrala öl blir än mer neutrala (smaklösa). Till mager, smakrik oxköttsrätt rekommenderas medelfylliga, smakrika och medelbeska till beska ljusa eller mörka öl.