Dryck till oxköttsrätt med sälta
Salta oxköttsrätter är sällan kraftigt salta, men sältan är framträdande. Huvudvaran kan vara salt som i rätten Rimmad oxbringa, eller så är tillbehören salta som i Ångbåtsbiff med saltgurka.
8 matchande recept inom oxköttsrätt med sälta
-
Smakrikt rött vin
199 kr, Nr 6554 Box
-
Mjukt rött vin
219 kr, Nr 72360 Box BS
-
Smakrikt rött vin
Atelier Syrah Cabernet Sauvignon
65 kr, Nr 2323
-
Stellenzicht Golden Triangle Pinotage
99 kr, Nr 22273
-
Smakrikt rött vin
Château de Seguin Cuvée Prestige
127 kr, Nr 3570
-
Mörk strong ale
18 kr, Nr 1512
Vin till mager oxköttsrätt med sälta
Till magra oxköttsrätter med sälta fungerar medelfylliga viner med frisk syra och strävhet. I kombination upplevs syran mildare och tanninerna mjuknar samt att fruktigheten i vinet förstärks.
Öl till mager oxköttsrätt med sälta
Öl passar generellt väl ihop med salt mat, och är sältan utpräglad passar öl bättre än vin. Detsamma gäller rökt mat. Sälta mildrar ölets beska, syrlighet och känsla av alkohol, samt förhöjer ölets sötma, maltighet och ”kropp”. Ju saltare mat desto fylligare, beskare öl rekommenderas. Till mager oxköttsrätt passar medelfylliga och fylliga, medelbeska och beska öl såväl ljusa som mörka lagers eller ales.