Dryck till syrlig oxköttsrätt

Oxköttsrätter är sällan syrliga, men ibland kan syrliga tillbehör vara den karaktäristiska smaken. Ett vanligt sådant syrligt tillbehör är t.ex. ättiksgurka.

7 matchande recept inom syrlig oxköttsrätt

Vin till mager oxköttsrätt med syrlig smak

Till magra oxköttsrätter med syrliga smaker fungerar medelfylliga viner med frisk syra vilken mildras av syran i maten. Se till helheten och ju fler syrliga tillbehör desto högre kan syran i vinet vara.  

Öl till mager oxköttsrätt med syrlig smak

Öl fungerar som regel bra ihop med syrlig mat. Syrlig mat minskar upplevelsen av syra och beska i öl och gör att ölet verkar sötare, maltigare, fylligare och rundare. Ett syrligt veteöl kan passa väl till syrlig mat. Till mager syrlig oxköttsrätt rekommenderas ett medelfylligt, medelbeskt till beskt ljust eller mörkt öl, eller ett syrligt öl.