Dryck till syrlig oxköttsrätt
Oxköttsrätter är sällan syrliga, men ibland kan syrliga tillbehör vara den karaktäristiska smaken. Ett vanligt sådant syrligt tillbehör är t.ex. ättiksgurka.
7 matchande recept inom syrlig oxköttsrätt
-
Mjukt rött vin
66 kr, Nr 22951
-
Smakrikt rött vin
69 kr, Nr 12804
-
Kryddigt rött vin
79 kr, Nr 2708 EKO
-
Ljust veteöl
15 kr, Nr 1563
-
Ljus medium ale
15 kr, Nr 1678
Vin till mager oxköttsrätt med syrlig smak
Till magra oxköttsrätter med syrliga smaker fungerar medelfylliga viner med frisk syra vilken mildras av syran i maten. Se till helheten och ju fler syrliga tillbehör desto högre kan syran i vinet vara.
Öl till mager oxköttsrätt med syrlig smak
Öl fungerar som regel bra ihop med syrlig mat. Syrlig mat minskar upplevelsen av syra och beska i öl och gör att ölet verkar sötare, maltigare, fylligare och rundare. Ett syrligt veteöl kan passa väl till syrlig mat. Till mager syrlig oxköttsrätt rekommenderas ett medelfylligt, medelbeskt till beskt ljust eller mörkt öl, eller ett syrligt öl.