Dryck till kryddig oxköttsrätt
Oxköttsrätter är ofta kryddiga. Kryddigheten kan bestå av kryddheta tillbehör som pepparrot till Pepparrotskött, svartpepparn i Pepparbiff, eller dijonsenap till Boeuf Lyonnaise.
14 matchande recept inom kryddig oxköttsrätt
-
Smakrikt rött vin
Santa Ana Two Vineyards Malbec
225 kr, Nr 6658 Box
-
Smakrikt rött vin
199 kr, Nr 6554 Box
-
Smakrikt rött vin
109 kr, Nr 29002
-
Kryddigt rött vin
105 kr, Nr 2525
-
Kryddigt rött vin
149 kr, Nr 72618 BS
-
Kryddigt rött vin
159 kr, Nr 3814
-
Kryddigt rött vin
Barbaresco Ovello Vigneto Loreto
429 kr, Nr 90177
-
Ljus medium ale
15 kr, Nr 1678
Vin till mager, kryddig oxköttsrätt
Se till rätten som helhet och vad det är för krydda som är smaksättare. Generellt fungerar ett medelfylligt- till fylligt vin med mycket smak. Vinet får dessutom gärna ha en kryddighet vilken matchar kryddor i maten. Vid heta smaker rekommenderas en något lägre strävhet i vinet vilken annars förstärks i kombination.
Öl till mager, kryddig oxköttsrätt
Riktigt kryddhet mat är svår att kombinera med de flesta drycker, vilket även gäller för öl och vatten. Vätskan förstärker hettan i munnen. Till sådan mat rekommenderas söta eller lätta, gärna syrliga öl. Är maten kryddig utan att ge munhetta rekommenderas kraftfullare, smakrika öl, gärna med viss sötma och med begränsad beska.