Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 150

Kcal / portion: 244

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1463 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 11%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Grönsaksalternativ:
Morot 0%
Gurka 0%
Salladslök 0%
Rädisa 0%
Dippsås:
Gräddfil 9.0 dl 84%
Dippmix pulver 3.0 förp. 16%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (12 min )
- Ansa grönsaker och skär i stavar eller dela i buketter.
- Vissa grönsaker mår bra av att förvällas, t.ex. grön sparris och ärter/bönor, men det är inte nödvändigt.
- Förvälla: Koka upp vatten. Lägg ner grönsakerna i högst 1 minut. Ta ur och skölj grönsakerna i kallt vatten.
- Blanda dipmix med gräddfil/crème fraiche.
Fler recept inom Nyårsentré
Liknande recept som Grönsaksdip med 3 enkla såser
-
Japanska furikakekryddade cashewnötter rostade i tamarisoja
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Heta pumpakärnor
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rostade pumpakärnor
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Lins- och cashewmix
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Nöt- och fruktblandning med glöggsmak
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Baconinlindade fikon
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bacondadlar
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillade vattenkastanjer
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kapris- och tomatmarinerad mozzarellini (tilltugg)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tigeraperitif
Tid: 15 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan