Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 569

Kcal / portion: 200

GBR (GI) / port: 0
Recept: 800 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 21%
Fett: 49%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 5%
Ingredienser
Pumpakärnor 2.0 dl 85%
Matolja (rapsolja) 1.0 msk 15%
Salt 1.0 tsk 0%
Bakplåtspapper Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skölj pumpakärnorna väl. Låt rinna av.
- Tillagning i ugn: Sätt ugnen på 175°C. Blanda kärnorna i en skål med lite matolja och salt. Lägg på ugnsplåt, gärna på bakplåtspapper. Bred ut kärnorna på plåten.
- Sätt in i ugn i 20-30 minuter tills de fått lätt bränd färg. Rör om någon gång och se till att de inte blir för brända.
- I stekpanna: Blanda med olja och lite salt. Stek kärnorna på ganska hög värme i cirka 5 minuter tills gyllenbruna och krispiga.
- Torrosta: Man kan torrsteka i panna eller i ugn utan matfett, men de blir inte lika krispigt goda.
Kockens kommentar
Kärnorna skall vara krispiga när de är klara. Matolja gör skalen spröda. Torkade pumpakärnor kan man hitta i livsmedelbutiker. Har du köpt en pumpa, så ta tillvara kärnorna. Kärnorna är goda som snacks.
Fler recept inom Nyårsentré
Liknande recept som Rostade pumpakärnor
-
Japanska furikakekryddade cashewnötter rostade i tamarisoja
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Heta pumpakärnor
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rostade pumpakärnor
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Lins- och cashewmix
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Nöt- och fruktblandning med glöggsmak
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Baconinlindade fikon
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bacondadlar
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillade vattenkastanjer
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kapris- och tomatmarinerad mozzarellini (tilltugg)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tigeraperitif
Tid: 15 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan