Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 224

Kcal / portion: 335

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1339 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 12%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Linsmix:
Puylinser torkade 2.0 dl 36%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%
Olivolja 2.0 msk 17%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 2%
Gräslök finhackad 2.0 msk 0%
Salt 0%
Cashewmix:
Cashewnötter osaltade 100.0 gram 43%
Tamarisoja } 0.5 dl 3%
el. japansk soja Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Linsmix: Koka linser enligt anvisning på förpackning i cirka 20 minuter. Låt svalna.
- Skala och finhacka vitlök. Hacka gräslök. Hetta upp olivolja i en kastrull. Lägg i linser och vitlök. Fräs i en halv minut. Dra åt sidan och pressa över citronjuice. Blanda med gräslök. Smaka av med salt.
- Cashewmix: Hetta upp en torr stekpanna. Lägg i nötterna, slå på soya. Stek tills sojan sugits upp av nötterna. Rör om då och då.
Kockens kommentar
Blanda gärna linsmixet med nötterna.
Passar som tillbehör till mat t.ex. soppor.
Passar även som drinktillbehör.
PASSAR T.EX. TILL
Fler recept inom Nyårsentré
Liknande recept som Lins- och cashewmix
-
Japanska furikakekryddade cashewnötter rostade i tamarisoja
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Heta pumpakärnor
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rostade pumpakärnor
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Lins- och cashewmix
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Nöt- och fruktblandning med glöggsmak
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Baconinlindade fikon
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bacondadlar
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillade vattenkastanjer
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kapris- och tomatmarinerad mozzarellini (tilltugg)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tigeraperitif
Tid: 15 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan