Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 37

Kcal / portion: 152

GBR (GI) / port: 2
Recept: 606 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 2%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Morot 600.0 gram 30%
Rotselleri 200.0 gram 8%
Schalottenlök 2.0 styck 6%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%
Olivolja 2.0 msk 37%
Vatten 1.0 liter 0%
Grönsaksfond konc. 2.0 msk 14%
Kockskolan:
Så kokas rotfrukter > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Börja med lins- och/eller cashewmix om sådan önskas. Se separat recept via länk nedan..
- Skala morötter, rotselleri och lök. Skär ner allt i mindre bitar.
- Hetta upp olivolja i en stor stekkastrull. Lägg i lök plus vitlök och fräs det hastigt utan att bränna.
- Tillsätt morötter och rotselleri. Häll på vatten och grönsaksfond. Låt småkoka i cirka 40 minuter.
- Mixa hälften av soppan till slät puré med mixerstav eller i matberedare. Mixa den andra hälften en kort stund, dvs mindre finfördelat. Blanda, salta och peppra.
- Häll upp och toppa gärna med lins- eller cashewmix (separat recept).
Kockens kommentar
Kalorisnål, hälsosam vegetarisk mat.
Fler recept inom Rotfruktssoppa
Liknande recept som Rotig morotssoppa
-
Potatis- och rotfruktssoppa
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Rotsaksminestrone med örtkeso
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Palsternackssoppa med curry och kokos
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Potatissoppa med kryddiga hasselnötter
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Maximillian
-
Morotssoppa med apelsin
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Krämig rotsellerisoppa
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rotsellerisoppa med citron
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rotsellerisoppa med svampmacka
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kokosdoftande morotssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Soppa på potatis och fänkål med räksmak
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan