Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Morot

600.0 

gram

Rotselleri

200.0 

gram

Schalottenlök

2.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Olivolja

2.0 

msk

Vatten

1.0 

liter

Grönsaksfond konc.

2.0 

msk

Salt och svartpeppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så kokas rotfrukter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Casal di Serra

Torrt friskt vitt vin
Pris: 79 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 37

Kcal / portion: 152

GBR (GI) / port: 2

Recept: 606 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 2%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 414 gram)

Ingredienser

Visa:

Morot 600.0 gram 30%

Rotselleri 200.0 gram 8%

Schalottenlök 2.0 styck 6%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%

Olivolja 2.0 msk 37%

Vatten 1.0 liter 0%

Grönsaksfond konc. 2.0 msk 14%

Salt och svartpeppar 0%

 

Kockskolan:

Så kokas rotfrukter > Äts ej

Tillagning (1 tim )

  1. Börja med lins- och/eller cashewmix om sådan önskas. Se separat recept via länk nedan..
  2. Skala morötter, rotselleri och lök. Skär ner allt i mindre bitar.
  3. Hetta upp olivolja i en stor stekkastrull. Lägg i lök plus vitlök och fräs det hastigt utan att bränna.
  4. Tillsätt morötter och rotselleri. Häll på vatten och grönsaksfond. Låt småkoka i cirka 40 minuter.
  5. Mixa hälften av soppan till slät puré med mixerstav eller i matberedare. Mixa den andra hälften en kort stund, dvs mindre finfördelat. Blanda, salta och peppra.
  6. Häll upp och toppa gärna med lins- eller cashewmix (separat recept).

Kockens kommentar

Kalorisnål, hälsosam vegetarisk mat.

Fler recept inom Rotfruktssoppa

Liknande recept som Rotig morotssoppa