Soppa på potatis och fänkål med räksmak

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Soppa på potatis och fänkål med räksmak

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Potatis mjölig sort

4.0 

styck

Fänkål

0.5 

styck

Räkskal

200.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Vatten

1.0 

liter

Morot

1.0 

styck

Tomatpuré konserv

1.0 

msk

Vitlök torkad

4.0 

klyftor

Olivolja

2.0 

msk

Grädde

2.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Fänkål

0.5 

styck

Olivolja

0.5 

dl

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Salt

 

 

Ägg

2.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Så kokas rotfrukter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 99

Kcal / portion: 455

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1821 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 8%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 461 gram)

Ingredienser

Visa:

Potatis mjölig sort 4.0 styck 15%

Fänkål 0.5 styck 2%

Räkskal 200.0 gram Äts ej

Gul lök 1.0 styck Äts ej

Vatten 1.0 liter 0%

Morot 1.0 styck Äts ej

Tomatpuré konserv 1.0 msk 0%

Vitlök torkad 4.0 klyftor Äts ej

Olivolja 2.0 msk 12%

Grädde 2.0 dl 40%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Fänkål 0.5 styck 2%

Olivolja 0.5 dl 21%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%

Salt 0%

Ägg 2.0 styck 7%

 

Kockskolan:

Så kokas rotfrukter > Äts ej

Tillagning (40 min )

  1. Skala och hacka vitlök, morot, lök och de hårda stängerna från fänkålen. Fräs sakta i olivolja. Lägg i räkor och tomatpuré, fräs ytterligare i 2 minuter.
  2. Slå på vatten och koka upp snabbt. Dra av från värmen och lägg på ett lock. Låt stå i minst 20 minuter. Sila.
  3. Skala potatis och skär ner i bitar. Skär ner fänkål i bitar. Lägg i en kastrull, slå på räkronden och grädde.
  4. Koka soppan tills potatis och fänkål känns mjuk, cirka 20 minuter. Mixa slät. Smaka av med salt och peppar.
  5. Löskoka ägg i 4-5 minuter. Skala och lägg i soppan.
  6. Skiva fänkål lövtunt, gärna på mandolin. Marinera i olivolja, pressad citron, salt och peppar. Servera till soppan.

Kockens kommentar

Tips: Spara räkskal i frysen. Det är bra att använda till buljong och soppor.

Fler recept inom Rotfruktssoppa

Liknande recept som Soppa på potatis och fänkål med räksmak