Potatis- och rotfruktssoppa

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Potatis- och rotfruktssoppa

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Potatis

3.0 

styck

Morot

2.0 

styck

Palsternacka

2.0 

styck

Purjolök

0.5 

styck

Vatten till soppa

1.5 

liter

Grönsaksfond konc.

4.0 

msk

el. buljongtärning

 

 

Timjan torkad

3.0 

tsk

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Knäckebröd

8.0 

skivor

Hårdost

60.0 

gram

Smör normalsaltat

50.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Så kokas rotfrukter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 71

Kcal / portion: 408

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1633 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 3%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 578 gram)

Ingredienser

Visa:

Potatis 3.0 styck 12%

Morot 2.0 styck 5%

Palsternacka 2.0 styck 9%

Purjolök 0.5 styck 2%

Vatten till soppa 1.5 liter 0%

Grönsaksfond konc. 4.0 msk 10%

el. buljongtärning 0%

Timjan torkad 3.0 tsk 0%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Knäckebröd 8.0 skivor 26%

Hårdost 60.0 gram 13%

Smör normalsaltat 50.0 gram 22%

 

Kockskolan:

Så kokas rotfrukter > Äts ej

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (25 min )

  1. Skala rotfrukterna och hacka i småbitar. Skiva purjolök.
  2. Koka upp vatten+fond med kryddor. Sänk värmen och tillsätt grönsakerna. Låt småkoka i cirka 10 minuter.
  3. Lägg upp i en djup tallrik. Servera hård ostsmörgås till soppan.

Fler recept inom Rotfruktssoppa

Liknande recept som Potatis- och rotfruktssoppa