Potatissoppa med kryddiga hasselnötter

Foto: Spisa.nu ¤

Potatissoppa med kryddiga hasselnötter

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Bakpotatis

1.2 

kilo

Gul lök

2.0 

st små

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Rosmarin färskhackad

1.0 

msk

Grönsaksbuljong }

2.0 

liter

el. vatten

 

 

Olivolja

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Hasselnötskärnor

40.0 

gram

Rosmarin färskhackad

0.5 

msk

Olivolja till stekning

0.5 

msk

Salt

 

 

 

Kockskolan:

 

Så kokas potatis >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 45

Kcal / portion: 360

GBR (GI) / port: 9

Recept: 1439 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 2%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 806 gram)

Ingredienser

Visa:

Bakpotatis 1.2 kilo 57%

Gul lök 2.0 st små 5%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Rosmarin färskhackad 1.0 msk 0%

Grönsaksbuljong } 2.0 liter 7%

el. vatten Äts ej

Olivolja 1.0 msk 8%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Hasselnötskärnor 40.0 gram 18%

Rosmarin färskhackad 0.5 msk 0%

Olivolja till stekning 0.5 msk 4%

Salt 0%

 

Kockskolan:

Så kokas potatis > Äts ej

Skapat av: Årstiderna

Kock: Maximillian

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (50 min )

  1. Skala och tärna potatis. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs potatis, lök, vitlök och rosmarin i olivolja i en tjockbottnad kastrull utan att bränna.
  2. Häll på buljong eller vatten. Låt sjuda under lock 40-45 minuter, tills potatisen är mjuk.
  3. Tillbehör: Hacka nötter grovt. Rosta i lite olivolja i en varm stekpanna. Krydda med rosmarin och salt.
  4. Mixa soppan med en stavmixer eller i en kannmixer. Salta och peppra. Servera med nötter och eventuellt bröd.

Fler recept inom Rotfruktssoppa

Liknande recept som Potatissoppa med kryddiga hasselnötter