Morotssoppa med apelsin

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Morotssoppa med apelsin

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Morot

4.0 

styck

Gul lök

2.0 

styck

Smör normalsaltat

1.0 

msk

Apelsin hel

1.0 

styck

Grönsaksbuljong }

1.0 

liter

el. grönsaksfond konc.+vatten

 

 

Standardmjölk (röd)

3.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så kokas rotfrukter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 32

Kcal / portion: 168

GBR (GI) / port: 1

Recept: 670 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 1%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 520 gram)

Ingredienser

Visa:

Morot 4.0 styck 23%

Gul lök 2.0 styck 16%

Smör normalsaltat 1.0 msk 14%

Apelsin hel 1.0 styck 12%

Grönsaksbuljong } 1.0 liter 7%

el. grönsaksfond konc.+vatten 0%

Standardmjölk (röd) 3.0 dl 27%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så kokas rotfrukter > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Tillbehör: Stek krutonger om sådant önskas. Se separat recept via länk nedan.
  2. Skala och skiva lök. Lägg i kastrull och fräs i smör några minuter utan att bränna.
  3. Skala och skiva morötter. Lägg i kastrull.
  4. Riv apelsinskal och tillsätt. Pressa i apelsinsaften. Tillsätt buljong.
  5. Koka tills morötterna känns mjuka, cirka 15 minuter.
  6. Häll i mjölk. Mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar.

Passar till

Krutonger

Fler recept inom Rotfruktssoppa

Liknande recept som Morotssoppa med apelsin