Palsternackssoppa med curry och kokos

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Palsternackssoppa med curry och kokos

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Potatis mjölig sort

300.0 

gram

Palsternacka

300.0 

gram

Gul lök

2.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Ingefära färsk

2.0 

cm

Matolja (rapsolja)

2.0 

msk

Currypasta grön }

2.0 

tsk

Lime färskpressad

1.0 

styck

Vatten

1.0 

liter

Grönsaksfond konc.

5.0 

msk

Kokosmjölk (-dryck)

4.0 

dl

Salt

 

 

 

Kockskolan:

 

Så kokas rotfrukter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 77

Kcal / portion: 414

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1656 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 5%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 538 gram)

Ingredienser

Visa:

Potatis mjölig sort 300.0 gram 12%

Palsternacka 300.0 gram 10%

Gul lök 2.0 styck 6%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Ingefära färsk 2.0 cm 1%

Matolja (rapsolja) 2.0 msk 14%

Currypasta grön } 2.0 tsk 1%

Lime färskpressad 1.0 styck 1%

Vatten 1.0 liter 0%

Grönsaksfond konc. 5.0 msk 13%

Kokosmjölk (-dryck) 4.0 dl 41%

Salt 0%

 

Kockskolan:

Så kokas rotfrukter > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Skala palsternacka, potatis, lök och ingefära. Hacka det grovt. Fräs i olja. Tillsätt currypasta. Fräs ytterligare någon minut.
  2. Slå på vatten, buljongtärning och kokosmjölk. Koka tills grönsakerna är mjuka.
  3. Mixa slätt med stavmixer. Riv i limeskal och pressa i halva. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera med ett berg av nybakt bröd till.

Fler recept inom Rotfruktssoppa

Liknande recept som Palsternackssoppa med curry och kokos