Rotsellerisoppa med svampmacka

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rotsellerisoppa med svampmacka

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Rotselleri

500.0 

gram

Gul lök

2.0 

styck

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Grönsaksbuljong }

5.0 

dl

el. grönsaksfond konc.+vatten

 

 

Mjölk

5.0 

dl

Grädde

3.0 

dl

 

Tillbehör:

 

Blandsvamp

100.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Färskost

100.0 

gram

Kryddkrasse

50.0 

gram

Vitt matbröd

8.0 

skivor

Smör normalsaltat

3.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Så kokas rotfrukter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 127

Kcal / portion: 778

GBR (GI) / port: 3

Recept: 3114 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 9%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 613 gram)

Ingredienser

Visa:

Rotselleri 500.0 gram 4%

Gul lök 2.0 styck 3%

Smör normalsaltat 2.0 msk 6%

Grönsaksbuljong } 5.0 dl 1%

el. grönsaksfond konc.+vatten 0%

Mjölk 5.0 dl 10%

Grädde 3.0 dl 35%

 

Tillbehör:

Blandsvamp 100.0 gram 1%

Gul lök 1.0 styck 2%

Färskost 100.0 gram 9%

Kryddkrasse 50.0 gram 1%

Vitt matbröd 8.0 skivor 20%

Smör normalsaltat 3.0 msk 9%

 

Kockskolan:

Så kokas rotfrukter > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Soppa: Skala och skär ner selleri i mindre bitar.
  2. Skala och hacka lök. Fräs i smör i 5 minuter utan att den tar färg.
  3. Tillsätt selleri, mjölk, grädde och buljong. Koka tills sellerin är mjuk, cirka 10 minuter.
  4. Mixa slätt med stavmixer eller dylikt. Smaka av med salt och peppar.
  5. Macka: Skala och hacka lök. Grovhacka svamp. Stek svampen och löken i lite smör. Salta och peppra.
  6. Blanda med färskost och krasse. Bred på färskosten på hälften av brödskivorna. Lägg på de andra till en dubbelmacka.
  7. Stek i smör cirka 2 minuter på varje sida. Servera till soppan.

Fler recept inom Rotfruktssoppa

Liknande recept som Rotsellerisoppa med svampmacka