Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 46

Kcal / portion: 444

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1776 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 1%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Morot 200.0 gram 3%
Rotselleri 200.0 gram 3%
Kålrot 100.0 gram 2%
Palsternacka 200.0 gram 6%
Gul lök 2.0 styck 6%
Potatis 200.0 gram 8%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Tomater 4.0 styck 4%
Vita bönor stora torkade 1.0 dl 12%
eller %
Vita bönor i tomatsås burk 1.0 burk Äts ej
Soppasta 150.0 gram 30%
Spenat färsk 50.0 gram 1%
Vatten 1.8 liter 0%
Grönsaksbuljongtärning 3.0 styck 4%
Olivolja 1.0 msk 6%
Tillbehör:
Kvarg naturell 4% fett 2.0 dl 10%
Persilja finhackad 0.5 dl 0%
Basilika finhackad 0.5 dl 0%
Parmesan nyriven 0.5 dl 5%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Bönor: Blötlägg bönor över natten om torkade. Konserverade sköljs av.
- Byt vatten på bönorna och koka tills de är mjuka. (OBS! inget salt för då blir de aldrig klara.)
- Skolla tomater: Koka upp vatten i en stor kastrull. Skär ett litet snitt i tomater. Sänk ner i det kokande vattnet i cirka 15 sekunder. Tag upp och spola kallt. Dra av skalet, skär i bitar.
- Skala rotsaker och skär i grova tärningar. Lägg i olika bunkar. Skala och hacka lök och vitlök.
- Soppa: Fräs lök och vitlök i olivolja. Slå på vatten och buljongtärningar. Lägg ner rotsakerna i den ordning som det tar att koka dom, dvs kålrot, rotselleri, morot, potatis och palsternacka sist. Lägg i pasta och koka tills den är klar. Avsluta med att vända ner tomater, bönor och spenat.
- Tillbehör: Hacka örterna och blanda med parmesan och keso. Servera till soppan.
Fler recept inom Rotfruktssoppa
Liknande recept som Rotsaksminestrone med örtkeso
-
Potatis- och rotfruktssoppa
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Rotsaksminestrone med örtkeso
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Palsternackssoppa med curry och kokos
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Potatissoppa med kryddiga hasselnötter
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Maximillian
-
Morotssoppa med apelsin
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Krämig rotsellerisoppa
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rotsellerisoppa med citron
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rotsellerisoppa med svampmacka
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kokosdoftande morotssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Soppa på potatis och fänkål med räksmak
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan