Krämig rotsellerisoppa

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Krämig rotsellerisoppa

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Rotselleri

1.0 

kilo

Ingefära

5.0 

cm

King solo vitlök

1.0 

styck

el. vitlöksklyftor

 

 

Gul lök

1.0 

styck

Morot

3.0 

styck

Vatten

1.3 

liter

Grädde

3.0 

dl

Vitvinsvinäger

0.5 

dl

Grönsaksfond konc.

2.0 

msk

Tamarisoja }

2.0 

msk

Sambal oelekpasta }

1.0 

tsk

Olivolja till stekning

2.0 

msk

Salt

 

 

 

Kockskolan:

 

Så kokas rotfrukter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 68

Kcal / portion: 479

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1916 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 5%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 703 gram)

Ingredienser

Visa:

Rotselleri 1.0 kilo 13%

Ingefära 5.0 cm 2%

King solo vitlök 1.0 styck 2%

el. vitlöksklyftor 0%

Gul lök 1.0 styck 3%

Morot 3.0 styck 6%

Vatten 1.3 liter 0%

Grädde 3.0 dl 56%

Vitvinsvinäger 0.5 dl 0%

Grönsaksfond konc. 2.0 msk 4%

Tamarisoja } 2.0 msk 1%

Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%

Olivolja till stekning 2.0 msk 12%

Salt 0%

 

Kockskolan:

Så kokas rotfrukter > Äts ej

Tillagning (40 min )

  1. Skala ingefära, vitlök, gul lök, rotselleri och morot. Skär ner alla grönsaker grovt.
  2. Hetta upp olivolja i en tjockbottnad kastrull. Lägg i ingefära, vitlök och gul lök. Fräs någon minut.
  3. Lägg i rotselleri och morot. Slå på vatten, grädde, vitvinsvinäger, grönsaksfond, tamarisoja, sambal oelek och salt.
  4. Koka på svag värme i 20 minuter. Mixa med mixerstav.

Fler recept inom Rotfruktssoppa

Liknande recept som Krämig rotsellerisoppa