Rotsellerisoppa med citron

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rotsellerisoppa med citron

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Rotselleri

1.0 

kilo

Kvisttomater

4.0 

styck

Gul lök

1.0 

styck

Vatten

1.5 

liter

Lantbuljong ekologisk

2.0 

msk

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Sambal oelekpasta }

0.5 

tsk

Olivolja till stekning

2.0 

msk

Salt

 

 

 

Kockskolan:

 

Om chilipasta >

 

 

Så kokas rotfrukter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 24

Kcal / portion: 164

GBR (GI) / port: 2

Recept: 656 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 1%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 674 gram)

Ingredienser

Visa:

Rotselleri 1.0 kilo 39%

Kvisttomater 4.0 styck 11%

Gul lök 1.0 styck 8%

Vatten 1.5 liter 0%

Lantbuljong ekologisk 2.0 msk 7%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 4%

Sambal oelekpasta } 0.5 tsk 0%

Olivolja till stekning 2.0 msk 34%

Salt 0%

 

Kockskolan:

Om chilipasta > Äts ej

Så kokas rotfrukter > Äts ej

Tillagning (40 min )

  1. Skala och grovtärna rotselleri och lök. Tärna tomat.
  2. Hetta upp olivolja i en tjockbottnad kastrull. Lägg i rotselleri och lök. Fräs någon minut.
  3. Tillsätt tomater, vatten, buljong, pressad citron, sambal oelek och salt. Låt koka cirka 20 minuter.
  4. Mixa med mixerstav.

Kockens kommentar

Sambal oelek är en mycket het indonesisk chilipasta med röd chilipeppar som bas.

Fler recept inom Rotfruktssoppa

Liknande recept som Rotsellerisoppa med citron