Baconinlindade fikon

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Baconinlindade fikon

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Fikon färska

8.0 

styck

Bacon

16.0 

skivor

Tandpetare

 

 

Matolja (rapsolja)

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 232

Kcal / portion: 265

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1060 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 18%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 114 gram)

Ingredienser

Visa:

Fikon färska 8.0 styck 22%

Bacon 16.0 skivor 94%

Tandpetare Äts ej

Matolja (rapsolja) %

Tillagning (20 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Dela fikon i 4 delar. Dela baconskivor på mitten.

  3. Linda en skiva bacon runt varje fikondel. Olja in en ugnssäker form. Lägg i fikonen och häll en droppe olja på varje fikon.

  4. Sätt in i ugnen cirka 10 minuter, tills baconet blivit krispigt/knaprigt. Ta ut och servera med tandpetare i varje fikon.

Kockens kommentar

Färska fikon är inte helt lätt att få tag på. Man kan använda torkade fikon, men smaken är helt annorlunda, mycket söktare.

Fler recept inom Nyårsentré

Liknande recept som Baconinlindade fikon