Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 232

Kcal / portion: 265

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1060 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 18%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Fikon färska 8.0 styck 22%
Bacon 16.0 skivor 94%
Tandpetare Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Dela fikon i 4 delar. Dela baconskivor på mitten.
- Linda en skiva bacon runt varje fikondel. Olja in en ugnssäker form. Lägg i fikonen och häll en droppe olja på varje fikon.
- Sätt in i ugnen cirka 10 minuter, tills baconet blivit krispigt/knaprigt. Ta ut och servera med tandpetare i varje fikon.
Kockens kommentar
Färska fikon är inte helt lätt att få tag på. Man kan använda torkade fikon, men smaken är helt annorlunda, mycket söktare.
Fler recept inom Nyårsentré
Liknande recept som Baconinlindade fikon
-
Japanska furikakekryddade cashewnötter rostade i tamarisoja
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Heta pumpakärnor
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rostade pumpakärnor
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Lins- och cashewmix
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Nöt- och fruktblandning med glöggsmak
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Baconinlindade fikon
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bacondadlar
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillade vattenkastanjer
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kapris- och tomatmarinerad mozzarellini (tilltugg)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tigeraperitif
Tid: 15 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan