Rostade pumpakärnor

Pumpakärnor

Pumpakärnor är kärnorna som finns i pumpor.

  • Vikt i butik: 1 dl väger cirka 60 gram.
  • Smak: Nötig smak.
  • Alternativ vara: Solrosfrön.
  • Försäljning/säsong: Torkade säljs året om.
  • Förvaras torrt och i rumstemperatur.

Hälsa: De är rika på mineraler, vitaminer och protein och innehåller också mycket omättat fett. Gröna pumpakärnor är populära som hälsokost, där de tillskrivs allehanda häsosamma egenskaper, t.ex. mot godartad växt av prostata, minskad nattlig vatten­kastningar, mot mask m.m. Några vetenskapliga belägg för detta finns inte.



SÅ ANVÄNDS PUMPAKÄRNOR


Pumpakärnor är goda att strö i sallader och i müsli. Man kan garnera alla slags rätter med lite pumpakärnor eller ha dem i bröddeg och till att garnera brödet med när man bakar. Försiktigt rostade pumpakärnorna förhöjer smaken. Lätt saltade är de goda som snacks. Kärnorna kan också rostas i lite matolja i ugn (175°C) i cirka 20 minuter.

Läs mer

Pumpa

Recept med Pumpakärnor

Det finns 18 recept med Pumpakärnor