Kardemummadoftande kaka med pumpakärnor

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kardemummadoftande kaka med pumpakärnor

Lägg till ingredienser

Bitar (12 st/kaka): 12

Ägg

3.0 

styck

Strösocker

2.0 

dl

Smör normalsaltat

100.0 

gram

Mjölk

1.5 

dl

Vetemjöl

4.5 

dl

Bakpulver

2.0 

tsk

Kardemumma krossad

4.0 

msk

Pumpakärnor

2.0 

dl

Ströbröd

 

 

Matfett till kakform

 

 

 

Kockskolan:

 

Om sockerkakor >

 

 

Så bakas sockerkaka >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 361

Kcal / portion: 296

GBR (GI) / port: 6

Recept: 3548 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 17%

Kolhydrater: 43%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 82 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 3.0 styck 5%

Strösocker 2.0 dl 21%

Smör normalsaltat 100.0 gram 20%

Mjölk 1.5 dl 3%

Vetemjöl 4.5 dl 27%

Bakpulver 2.0 tsk 0%

Kardemumma krossad 4.0 msk 3%

Pumpakärnor 2.0 dl 19%

Ströbröd 0%

Matfett till kakform 0%

 

Kockskolan:

Om sockerkakor > Äts ej

Så bakas sockerkaka > Äts ej

Tillagning (50 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Vispa ägg och socker poröst.
  3. Smält smör och häll i mjölk. Blanda detta med äggvispet.
  4. Blanda i en bunke mjöl, bakpulver, kardemumma och pumpakärnor. Tillsätt mjölkblandningen och vispa ihop.
  5. Smöra och bröa en kakform. Häll i smeten. Grädda i ugnen i 40 minuter.

Kockens kommentar

Det finns tre slags socker­kaksdeg - klassisk (fr. Génoise), vanlig och "tvättsvampsdeg" (eng. sponge dough). Se recept via länkar nedan. Läs mer > Om sockerkaka.

Alternativ

Vanlig sockerkaka

Genoise, klassisk sockerkaka

Sponge cake

Fler recept inom Mjuka sockerkakor

Liknande recept som Kardemummadoftande kaka med pumpakärnor