Mjuk mandelkaka

Foto: Fredriks Fika ¤

Mjuk mandelkaka

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 12

Ägg

2.0 

styck

Strösocker

3.0 

dl

Mandelmjöl

3.0 

dl

Vetemjöl

1.0 

dl

Bakpulver

1.0 

tsk

Skal av citron

1.0 

styck

Citronjuice

2.0 

msk

Rapsolja

1.0 

dl

Mandelspån

1.0 

dl

Springform 22-26 cm >

 

 

 

Tillval:

 

Florsocker

 

 

Vispgrädde

 

 

 

Kockskolan:

 

Om sockerkakor >

 

 

Om mandelkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 451

Kcal / portion: 271

GBR (GI) / port: 7

Recept: 3246 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 25%

Kolhydrater: 48%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 60 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 2.0 styck 4%

Strösocker 3.0 dl 35%

Mandelmjöl 3.0 dl 23%

Vetemjöl 1.0 dl 7%

Bakpulver 1.0 tsk 0%

Skal av citron 1.0 styck 0%

Citronjuice 2.0 msk 0%

Rapsolja 1.0 dl 23%

Mandelspån 1.0 dl 8%

Springform 22-26 cm > Äts ej

 

Tillval:

Florsocker 0%

Vispgrädde 0%

 

Kockskolan:

Om sockerkakor > Äts ej

Om mandelkakor > Äts ej

Tillagning

  1. Förvärm ugnen på 175°C. Smöra och bröa en springform.
  2. Vispa ägg och socker fluffigt.
  3. Blanda mandelmjöl, vetemjöl och bakpulver. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten (läs mer > Så vänder man ner). Tillsätt matolja, citronskal och juice. Rör till jämn smet.
  4. Häll smeten i formen. Strö över flagad mandel.
  5. Grädda mitt i ugnen i 25 minuter. Ta ut, låt svalna.
  6. Servera: Sikta florsocker över tårtan. Vispa grädde om detta önskas.

Kockens kommentar

Sägs bara "mandelkaka" brukar mjuk kaka avses modell sockerkaka. Sägs "mandelkakor" brukar småkakor avses modell italienska Amaretti. Läs mer > Om mandelkakor.

Alternativ

Mandeltårta

Toscakaka

Fler recept inom Mjuka sockerkakor

Liknande recept som Mjuk mandelkaka