Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 560

Kcal / portion: 109

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2180 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 17%
Fett: 42%
Kolhydrater: 25%
Fibrer: 8%
Ingredienser
Havremjöl 2.0 dl 20%
Majsolja 0.5 dl 17%
Vatten till brödbak 2.0 dl 0%
Sesamfrön 2.0 dl 32%
Pumpakärnor 1.0 dl 16%
Solroskärnor 1.0 dl 15%
Flingsalt 1.0 msk 0%
Vattenreduktion bröd -2.2 dl -0%
Bakplåtspapper Äts ej
Kockskolan:
Om finknäcke > Äts ej
Så bakas finknäcke > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 1 tim )
-
Sätt ugnen på 150°C. Koka upp vattnet.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i olja och hett vatten och låt svälla 10 minuter.
- Bred ut degen på ett bakplåtspapper. Jag brukar lägga på ett bakplåtspapper ovanpå och sedan kavla riktigt tunt tunt på plåten. Frönas tjocklek bestämmer degens tjocklek.
- Skär försiktigt rutor i degen och strö på flingsalt.
- Grädda mitt i ugnen 45-60 minuter till det har fått fin färg.
- Dra av fröknäcket från bakplåtspappret och låt svalna på galler.
Kockens kommentar
Välj fröer enligt egen smak - solroskärnor, sesamfrön, linfrö, pumpakärnor, vallmofrön, amarantfrön med flera. Läs mer > Så bakas finknäcke.Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat fröknäcke är cirka 5%, och cirka 2.2 dl (1 cl/bröd) vatten i degen har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Att mer vatten dunstat bort än som tillsatts beror på att mjöl och frön innehåller vatten (~13%). Läs mer, klicka på ingrediens Vattenreduktion bröd.
Fler recept inom Fröknäcke
Liknande recept som Fröknäcke med havremjöl
-
Fröknäcke grundrecept
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Fröknäcke med havremjöl
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fröknäcke med filmjölk och jäst
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Havreknäcke, glutenfritt
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fröknäckebröd med solros- och linfrö, glutenfritt
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fröknäcke med ost i degen
Tid: 30 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fröknäcke med bakpulver
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pernillas fröknäcke
Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Gi-fröknäcke
Svårighet: Lätt, Receptgivare: